Подијели

Бојан Буразор и Милош Ђорђевић представљени на Градском стадиону (Фото/Видео)

Након што је, почетком фебруара, јавности представљена "шесторка" у саставу: Петар Кунић, Бојан Пузигаћа, Александар Радуловић, Бранко Ојданић, Синиша Дујаковић и Илија Даниловић, данас су у Трофејној сали на Градском стадиону, на конференцији за новинаре, представљена још два појачања Фудбалског клуба Борац. Ријеч је о Бојау Буразору, фудбалеру који игра на позицији задњег везног и који је стигао из редова приједорског Рудара, и Милошу Ђорђевићу, доскорашњем крилном нападачу Славије из Источног Сарајева.

О детаљима сарадње са споменутим двојцем данас је, пред представницима медија, говорио члан Управног одбора Фудбалског клуба Борац Вицо Зељковић.

- Бојан Буразор је са Борцем договорио сарадњу на двије, а Милош Ђорђевић на три године. Како би Бојан постао наш члан, његовом досадашњем клубу смо платили 7 000 КМ, а Приједорчанима ће припасти и 15 посто од Бојановог наредног трансфера. Са друге стране, Славији, сад већ бившем клубу Милоша Ђорђевића, на рачун смо уплатили 10 000 КМ – рекао је данас Зељковић, истакавши да се воде преговори са београдским Радом око преласка Бојана Чудића у црвено-плави табор, чиме би, што се тиче зимског прелазног рока, била попуњена рубрика Доласци.

Такође, на данашњој прес-конференцији говорило се и о одласцима.

- Наши чланови више нису Ненад Кисо и Срђан Бечелић. Са Кисом смо усмено договорили сарадњу на крају 2016. године након што му је истекао уговор, али тада још ништа нисмо потписали. Недавно смо поново разговарали, након довођења фудбалера у прелазном року, нови договор није постигнут, првенствено са финансијске стране, и растали смо се на најбољи могући начин, уз измирење свих потраживања. Бечелићу је саопштео да ће у наредном периоду прва опција на позицији десног бека бити повратник Синиша Дујаковић, што није прихватио, те је изразио жељу да промијени клуб – навео је Зељковић, истакавши да ће након данашњег тренинга бити познато име још једног фудбалера на којег у наредном периоду клуб не рачуна.

Према Зељковићевим ријечима, сљедеће седмице би требало и да се почне са ограђивањем помоћног терена иза сјеверне трибине Градског стадиона.

- Посао би по том питању требало да буде завршен у року од 10 до 15 дана, након чега бисмо кренули са постављањем монтажне трибине, капацитета 200 мјеста, с обзиром да ће се на помоћном терену играти званичне утакмице млађих такмичарских селекција. Када је у питању финансијски аспект, треба рећи да смо недавно фудбалерима уплатили три плате, док ће сљедеће седице Радној заједници и тренерима у омладинској школи бити уплаћен јануарски доходак. Постоје, наравно, дуговања према њима из прошлости, али је пстигнут договор да се од јануара уплаћују текуће обавезе, а да ће дуг бити измирен чим дође до одређеног ванредног прихода. Радимо и на пословима око добијања лиценце за наступ у Премијер лиги БиХ и сљедеће сезоне и надамо се да ће све по том питању бити завршено већ на засједању првостепеног тијела за лиценцирање. Неће бити лако, наилазимо и наилазићемо на потешкоће по том питању, али не бјежимо од обавеза и одговорности. Одређеним повјериоцима је дуг исплаћен, као на примјер Петру Илићу 30 000 КМ, Владану Грујићу 18 000 КМ, Јоци Стокићу 27 000, али постоје и неки повјериоци са којима тек треба да обавимо разговоре. У сваком случају, вјерујемо да ће већ Првостепена комисија дати свој позитивни суд – навео је Зељковић.

 


(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Најава утакмица

 • Сљедећа утакмица
Banner

Колумна

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Извјештаји са утакмица

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Интервју

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Ко је на порталу?!

We have 87 guests online
Ви сте посјетилац бр. 17627233 .