Пратите нас

Рукомет

Борац у суботу путује у Маглај: ”Публика им даје вјетар у леђа, али квалитетнији смо и све зависи од нас!”

ФОТО: borac-sport.com

Борчеви рукометаши ће у суботу од 19.00 часова у Маглају са истоименим домаћином одмјерити снаге у оквиру 23. кола Премијер лиге БиХ.

Биће то претпосљедње гостовање за играче Ирфана Смајлагића у овој сезони. У посљедњој, 26 рунди су слободни, а након гостовања у Маглају, очекује их домаћи дуел са Вогошћом и гостовање Херцеговини у Невесињу.

Маглај је традиционално незгодан домаћин. Пуне трибине, мотивација је увијек висока, дају преко 100 посто својих могућности, али ће утакмица сигурно бити занимљива. Они су кући и у гостима двије различите екипе. Кући им та публика даје јак вјетар у леђа. Измијенили су екипу, отишла су два-три играча, не знам да ли је ико дошао, мислим да није. У каквом год саставу да играју, биће неугодни, али сматрам да смо квалитетнији и да немамо чега да се плашимо осим самих нас. Ако будемо на свом нивоу, а убијеђен сам да ћемо бити, сигуран сам да ћемо у Бањалуку понијети два бода. Без икакве лажне скромности, добро смо радили ове седмице и идемо по два бода, без обзира на публику и амбијент – рекао је голман Борца Слађан Суботић најавивши овај дуел.

Сигурно је да нас очекује тешка утакмица, они кући увијек добро играју и носи их публика, поготово што се боре за опстанак који још увијек нису осигурали. Сигурно ће им то дати посебан мотив да дају што више и да узму бодове. Имају стандардне домаће играче, Мехинагић на лијевом беку је сад носећи играч у екипи, такође јаки су и на лијевом крилу. Међутим, и ми смо се добро спремали, квалитетнији смо и идемо по бодове – поручио је лијеви бек Никола Ивановић.

ФОТО: borac-sport.com

Крајем маја играче у црвено-плавим дресовима очекује завршница Купа БиХ. Финални турнир заказан је за 25. и 26. мај, а Борац је, према ријечима директора Владимира Бранковића, аплицирао за организацију завршне смотре.

Рукометни клуб Борац је конкурисао и навео да ће испоштовати све услове који су наведени. По неком неписаном правилу које смо имали до сад, сад је ред на клуб из Републике Српске да организује завршницу Купа БиХ. У складу са тим, можемо више да се надамо да ће Куп бити у Бањалуци. Поред тога, конкурисао је и Женски рукометни клуб Борац, тако да би тај викенд био празник рукомета. Играло би се шест квалитетних утакмица, исто толико судијских парова, доста рукометних радника и менаџера би било, те навијача, што би свакако допринијело развоју рукомета и спорта, како би Бањалука била центар рукомета. У понедјељак ће бити отварање понуда, у 15.00 часова, те ће Управни одбор и комесар да одлуче гдје ће се играти. Искрено, из наведених разлога бих волио да то буде Бањалука, ми ћемо се максимално спремити да будемо добри домаћини и да на терену освојимо тај Куп БиХ – истакао је Бранковић.

Клуб води и правне битке, па је тако за 29. мај заказан почетак суђења у вези клупске тужбе по питању уговора о куповини пословног простора у Српској улици од стране Небојше Торбице, а који је у власништву клуба.

Одређено правно лице је купило 2.000 квадрата, а укњижило 2.300. Поднијели смо тужбу, чекамо годину и више дана да тај предмет дође на ред. Првобитно је била задужена судија Драженка Кудра, која је позната као добар и правичан судија, али нам је прије мјесец и по дана јављено да је дошло до промјене судије и да је сада главни судија Јелена Гарача и да ће она водити тај процес. Не сумњам у њену правичност и вјерујем у судски систем Републике Српске, али ми ћемо тражити од суда да нам обезбиједи највећу салу за суђење како би сви заинтересовани то могли да гледају, како медији, тако и навијачи Рукометног клуба Борац, бивши играчи, да виде то суђење уживо. Нисмо никад позивали на било какве нереде, али ћемо сигурно, ако се десе било какве малверзације и покушај утицаја на свједоке за шта већ имамо информације, организовати доста веће протесте него у јануару 2023. године. Судије ће радити свој посао најбоље што могу, али нам се не свиђа то што се тик пред суђење мијењају судије и што се дешава да нам неки од потенцијалних свједока кажу да су имали неке позиве – рекао је Бранковић, додавши и да ће клуб организовати ликовни конкурс на тему одузимања пословног простора клубу.

Позваћемо све графичаре и карикатуристе да доставе своје радове, гдје ћемо на крају направити изложбу и на крају наградити најбоље радове, чисто да остане траг шта се дешавало, да и кроз хумор скренемо пажњу на ово што се дешава у Бањалуци – истакао је Борчев оперативац.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Рукомет