Пратите нас

Ватерполо

Ватерполо савез БиХ забранио Омладинску лигу! Борац огорчен: Ако мислите да смо дотакли дно…

ФОТО: borac-sport.com

Управни одбор Ватерполо савеза БиХ забранио је одигравање Омладинске ватерполо лиге, која је требало да стартује предстојећег викенда!

У лиги је требало да се осам клубова из Хрватске и БиХ (Осијек, Леотар, Борац, Јадран Неум, Марсонија Славонски Брод, Торпедо Сарајево, Вуковар и Инвиктум Сарајево), кроз одигравање четири турнира (Бањалука, Вуковар, Славонски Брод и Неум) у двије категорије (играчи рођени 2007. и млађи, те играчи рођени 2009. и млађи).

Међутим, Управни одбор Ватерполо савеза БиХ је на посљедњој сједници одржаној 13. априла забранио организовање свих првенстава и лига на подручју БиХ који нису под ингеренцијом Ватерполо савеза БиХ.

Из Савеза су се позвали на чланове 53. и 54. Закона о спорту, те Статут ВС БиХ, истакавши да “сва ватерполо такмичења на територији БиХ морају бити под ингеренцијом ВС БиХ”.

ВС БиХ је у објави навео да су сви клубови, као и савези других држава, дужни да обавијесте бх. Савез у вези са организовањем такмичења и турнира на подручју БиХ.

Један од иницијатора Омладинске ватерполо лиге је бањалучки Борац, који се огласио на друштвеним мрежама, огорчен овом одлуком ВС БиХ.

ДОБРО ДОШЛИ У БиХ!!!

ВС БиХ на челу са Бранимиром Бутиганом забрањује Омладинску ватерполо лигу, која је договор између клубова, а не правно лице, позивају се на Закон о спорту у којем не стоји оно што они наводе, те би управљали клубовима.

Омладинска ватерполо лига је усмени договор 8 клубова из Хрватске и БиХ, да на бази пријатељских утакмица, подигну мотивацију дјеци да се баве ватерполом и спортом. Замишљена је да се играју 4 турнира.

Али очигледно да је то велики проблем за велике умове УО ВСБиХ!

Ако мислите да смо дотакли дно, у БиХ ће те увијек сазнати да испод дна има ново дно“, рекли су из Борца, уз напомену да Управни одбор ВС БиХ чине предсједник Бранимир Бутиган, те чланови Слободан Граховац и Анес Џеховић.

ШТА ПИШЕ У ЧЛАНОВИНА 53. И 54. ЗАКОНА О СПОРТУ БиХ?

Члан 53.

(Међународна спортска такмичења)

У Босни и Херцеговини могу се организирати међународна спортска такмичења и приредбе:

а) олимпијске и параолимпијске игре,

б) свјетска и европска првенства,

ц) универзијаде,

д) медитеранске игре,

е) свјетски купови и финални турнири европске и свјетске лиге,

ф) зимски и љетни олимпијски фестивал младих Европе,

г) балканска и друга регионална првенства,

х) критеријски и квалификациони међународни спортски турнири,

и) традиционалне међународне спортске манифестације које су у календару међународних спортских асоцијација.

Члан 54.

(Сагласност за међународна такмичења)

Међународна спортска такмичења и спортске приредбе могу се организирати у Босни и Херцеговини ако организатор добије сагласност Министарства цивилних послова БиХ и надлежног ентитетског органа, те осигура увјете предвиђене правилима међународних спортских организација.

(борац-спорт/МОНДО)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Ватерполо