Пратите нас

Рукомет

Министарство помаже Борцу са 20 000 КМ

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске помоћи ће РК Борац m:tel са 20 000 КМ за наредну сезону. Потпредсједник РК Борац m:tel Маринко Умичевић и директор Владимир Бранковић разговарали су у уторак са министром породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмином Давидовић о успјешној сезони РК Борац m:tel у којој је освојен шампионат БиХ, као и о разочаравајућој одлуци руководства SEHA лиге да изоставе наш клуб из овог такмичења у наредној сезони.

Представници РК Борац m:tel упознали су министра о иницијативама нашег клуба да се изгради спортска дворана у Бањалуци која би била храм рукомета, а служила би и за друге спортове, као и о иницијативи о оснивању спортског разреда средње школе, не само за рукометаше, већ за све талентоване спортисте из Републике Српске.

Потпредсједник РК Борац m:tel Маринко Умичевић захвалио се министру Јасмини Давидовић на пријему, али и на досадашњој подршци, те се нада да ће се успјешна сарадња наставити и у наредном периоду.

Ситуација у којој се нашао РК Борац m:tel у исто вријеме може бити шанса за стабилизацију и реорганизацију клуба у којем ће више бити домаћих играча и домаћег тренерског кадра, а за предстојећу сезону Министарство ће помоћи клубу са 20 000 КМ – рекла је министар Јасмина Давидовић.

(РК Борац)

Сљедеће утакмице

 

Крупа

Премијер лига

24.9.2017.

15:30

Борац

 

Борац

Премијер лига

29/30.9.2017.

19:00

Маглај

 

Борац

Прва лига Републике Српске

октобар 2017.

20:00

Борац
Више из Рукомет