Пратите нас

Рукомет

Борац посљедњи пут презимио у Европи у сезони 2004-05: Исписује ли се вечерас нова страница клупске историје?

Рукометаши Борца вечерас у дворани Борик, са почетком у 20 часова, дочекују екипу Вогошће Пољине Hills у реванш утакмици трећег кола Challenge купа. Изабраници Мирка Микића имају гол предности (22:23) из прве утакмице игране у дворани Амел Бечковић, чиме су направили значајан корак ка европском прољећу, односно осмини финала трећег по јачини европског клупског такмичења.

Уколико наш тим избори вечерас позитиван резултат и елиминише пулене Касима Каменице из даљег такмичења, исписаће нову страницу клупске историје, с обзиром да је посљедњи пут Рукометни клуб Борац презимио на европској сцени у сезони 2004-05, када је наступао у четвртфиналу Challenge купа.

У новембарском двомечу треће рунде црвено-плави су укрстили копља са екипом КРАС Волендам, те “кроз иглене уши” стигли до наредне фазе. Славио је наш тим побједу у првом мечу одиграном у одлично испуњеном Борику 6. новембра 2004. године (34:22) и чинило се да ће реванш у Холандији седам дана касније бити само формалност, међутим домаћини су већ након 30 минута на својој страни имали плус од 10 голова (16:6), који, срећом, нису успјели да увећају у преосталих пола сата.

У осмини финала, играној у децембру, Рукометни клуб Борац је изашао на мегдан екипи Лусис Каунас из Литваније. Оба меча, договором клубова, играна су у дворани Борик, а већих проблема по наш тим није било; прва утакмица одиграна 11. децембра 2004. године, у којој је Борац формално био гост, завршена је резултатом 26:36, док је након меча одиграног сутрадан на семафору био исписан резултат 28:24 у корист нашег тима, те је наш тим стигао у одабрано друштво – међу 8 најбољих тимова у Challenge купу.

Четвртфинална фаза играла се у марту 2005. године, а клуб из Господске улице је у борби за полуфинале одмјерио снаге са швајцарском екипом Вакер Тун. Прва утакмица одиграла се петог мартовског дана у бањалучком храму спорта пред 2500 гледалаца, а Борац, ношен френетичном подршком публике, у Швајцарску је однио гол предности (24:23). Минималан плус, нажалост, није био довољан да Борац настави европску причу: у мечу играном у Туну 12. марта домаћин је тријумфовао резултатом 33:23, чиме је, нажалост, црвено-плава европска бајка за ту сезону завршена.

Након те сезоне, Рукометни клуб Борац више никада није успио да презими у Европи. Кобни су, редом, били цетињски Ловћен, Болоња Јунајтед, Будућност Подгорица, Татабања Карбонекс, Арагон, Татран Прешов, Спорта Хлоховец и OCI Lions. Садашња црвено-плава генерација има прилику да, након 13 година, донесе дах европског рукометног прољећа у град на Врбасу, у бањалучки храм спорта, мјесто гдје се Борац, у нека давна и срећнија времена, попео на кров Старог континента!

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

 

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Рукомет

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font