Пратите нас

Кошарка

УМРО је фер-плеј у Другој лиги РС: СКК Борац 1947 има шест играча на располагању, ОКК Борац ни да чује за одгађање!

СКК Борац 1947 ће у недјељу, 27. децембра, са почетком у 17 часова, гостовати екипи ОКК Борац Мако Принт у утакмици десетог кола Друге лиге Републике Српске.

И једна и друга екипа су у досадашњем току сезоне оствариле по седам побједа и један пораз, али је и у најави меча СКК Борац 1947 у подређеном положају јер ће, према свим приликама, на овом мечу наступити са само шест играча…

Корона вирус, повреде и бројни други фактори утицали су на то да СКК Борац 1947 ове сезоне не почне са више од девет играча. Ипак, и поред тога, екипа је херојски изнијела досадашњи ток сезоне, те уписала седам побједа и можда чак и надмашила очекивања.

Пред меч са ОКК Борац Мако Принт, нове повреде су додатно редуковале списак расположивих играча, па ће их за овај меч бити само шест… а ривал не жели ни да чује да се меч одгоди!

У односу на прошле двије утакмице, када је на мечевима наступило девет и осам играча, два играча су ван тренажног процеса због повреда (леђа и скочни зглоб), док ће због болести бити одсутан и тренер Бојан Божић.

СКК Борац 1947 је предложио ривалу да се ова утакмица одигра у јануару, када се ситуација са играчким кадром нормализује, али и када би се одиграо заостали меч из петог кола.

Времена за одигравање ових утакмица у првом мјесецу 2021. године свакако има јер је почетак Лиге за шампиона планиран тек за 13. фебруар.

Чак је и представник ОКК Борац Мако Принт на жријебу одржаном 30. септембра дигао руку ”за” начелном договору да се екипама током јануара омогући одигравање заосталих утакмица, па је СКК Борац 1947, с тим у вези, ривалу послао допис за одгађање утакмице…

И ту долазимо до првог дијела наслова – а то је да је фер-плеј у Другој лиги Републике Српске умро!

Представници клупског руководства ОКК Борац одбили су овај приједлог, тражећи да се “испоштују пропозиције”.

Тражено је и да ”СКК Борац 1947 достави све могуће материјалне доказе о здравственом стању цjелокупног играчког кадра”, што, у овом тренутку, због повећаног обима посла здравствених радника, али и пријема само хитних случајева, није могуће добити.

Иначе, током сезоне СКК Борац 1947 је због смањеног фонда играча, уз договор са противничким клубовима и потврду ПКО Бањалука, већ одгађао поједине мечеве, попут оног из првог кола против Борца 72 из Дрвара, те из четвртог кола са Ушћем.

Ривали су коректно излазили у сусрет, па су се мечеви одиграли у првом слободном термину, што овог пута, нажалост, неће бити случај…

Интересантно, ОКК Борац Мако Принт је крајем прошле године, пред дуел са СКК Борац 1947, тражио одгађање због, како се истицало, густог распореда, али и навода да неколицина играча има обавезе са првим тимом.

СКК Борац 1947 тад није правио проблеме (а могао је јер је ривал имао и више него довољан број играча на располагању), а меч је на крају одигран радним даном.

И био је празник кошарке, као што је требало да буде и овај…

Сљедеће утакмице

Широки Бријег

Премијер лига БиХ

27. септембар 2023.

18:30

Борац

 

Какањ

Премијер лига БиХ

6. мај 2023.

18:00

Борац

 

Котор Варош

Прва лига Републике Српске

4. фебруар 2023.

18:00

Борац

 

СФК 2000

Премијер лига БиХ

25. октобар 2022.

14:30

Борац

 

Радник

Премијер лига БиХ

25. фебруар 2023.

19:00

Борац

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Кошарка