Пратите нас

Рукомет

Рукометне заврзламе на крају сезоне: Кад се игра мајсторица и ко има предност домаћег терена?

Битку за освајање шампионске титуле у рукометној Премијер лиги БиХ, као што је познато, воде Борац и Извиђач. У току је финална серија плеј-офа, а нови државни шампион биће она екипа која прва оствари двије побједе.

Резултат је тренутно изједначен, с обзиром да су обје екипе тријумфовале пред домаћом публиком: Борац 1. јуна у дворани студентског кампуса (25:23), а Извиђач синоћ у Градској дворани у Љубушком (24:21). Трећа финална утакмица, која би дала одговор на питање о новом владару бх. рукометних терена, требало је да се, према Пропозицијама такмичења, игра 12. јуна, али…

Наиме, према тврдњама из клуба из Господске улице, “црвено-плави” су тек синоћ у Љубушком обавијештени да је одигравање утакмице помјерено за дан раније!? Оваква одлука затекла је Бањалучане, који су путем локалних медија навели да је, без договора два клуба, својевољно, комесар такмичења Зденко Алпеза одлучио да промијени термин одлучујућег меча. Поменути је за одређена средства информисања у ФБиХ рекао да “не жели да коментарише наводе Борца који је на вријеме обавијештен о евентуалној промјени термина”, али и истакао да “не би дозволио да се ова утакмица игра на дан кад свој одлучујући меч за пласман на Европско првенство игра репрезентација БиХ”.

Алпезин одговор навео је руководство Борца да Управном одбору Рукометног сабеза БиХ упути Захтјев за изјашњавање по питању Пропозиција такмичења. Такође, из црвено-плавог табора су упутили питање како Извиђач може да буде боље пласиран и стекне предност домаћег терена у финалу кад није ни наступао у лигашком дијелу сезоне. С тим у вези, Борчево руководство навело је у Захтјеву да би одлучујућа утакмица МОРАЛА да буде одиграна у дворани Борик и то у раније планираном термину, 12. јунског дана.

Кад се (и ако се) Савез огласи, све би требало да буде разријешено…

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Слобода

 

Вогошћа

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

 

Ушће

Друга лига Републике Српске

април 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Радник

 

Криваја

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

Више из Рукомет