Пратите нас

Рукомет

Враћа ли се титула у Бањалуку или остаје још годину дана у Љубушком?

Одлука о новом шампиону БиХ у рукомету биће донесена у уторак, 11. јуна, у дворани у Љубушком. Наиме, након трзавица око помјерања термина мајсторице које су обиљежиле протеклих неколико дана након друге утакмице финалне серије, од кроз медије различитих тумачења Пропозиција од клуба из Господске улице са једне, те комесара за такмичење Зденка Алпезе са друге стране, до Борчевог Захтјева за изјашњавање по питању Пропозиција упућеног Управном одбору Рукометног савеза БиХ (који, рецимо и то, није одговорио на исти), ствари су се, донекле, слегле те ће се такмичење у елитном рангу бх. рукомета коначно завршити 11. јунског дана.

Било је јасно, одмах чим су медији на почетку сезоне добили прелиминарну информацију о начину играња, да ће доћи до “безвлашћа” у најважнијем дијелу сезоне (што се, већ рекосмо у уводном параграфу, и догодило због различитих тумачења система такмичења, поготово по питању предности домаћег терена). Одлука да се игра плеј-оф са осам екипа (7 из првенства + Извиђач из SEHA лиге), у којем ће тим из Љубушког добити такмичарски број 2 у четвртфиналу доигравања (умјесто екипе која је по лигашком пласману то заслужила), дали су наговјештаје да ће услиједити “хаос”, поготово када је саопштено да ће се четвртфинална и полуфинална фаза играти по куп-систему, а финална на двије побједе. Ради се о систему какав није забиљежен у Европи и свијету, а не само у БиХ у којој иоле нормалан и здраворазуман човјек може да посвједочи свему и свачему.

“Накарада” се, како-тако, привела крају а о освајању титуле одлучиће тимови који су се борили и за трофеј у Купу БиХ – Борац и Извиђач. Тад је успјешнији био Борац, остваривши побједу у Љубушком у првој утакмици (22:23), те изборивши реми у дворани студентског кампуса у Бањалуци (21:21).

У првој утакмици финалне серије, играној на истом мјесту, наш тим је славио (25:23), “скаути” су узвратили пред својом публиком (24:21), па ће трећи меч, како рекосмо, одговорити на питање шампиона.

У клупској историји Борац је четири пута освајао титулу у БиХ, а посљедњи пут се то десило 2017. године под тренерском командом Ратка Ђурковића. Извиђач је актуелни шампион, а од формирања заједничке лиге на нивоу БиХ (2001. године) пет пута је долазио до трофеја.

Утакмица у дворани у Љубушком почиње у 20 часова.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Слобода

 

Вогошћа

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

 

Ушће

Друга лига Републике Српске

април 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Радник

 

Криваја

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

Више из Рукомет