Пратите нас

Фудбал

Никола Нинковић у идеалној постави m:tel Премијер лиге БиХ!

Офанзивни везиста Борца Никола Нинковић нашао се у најбољој постави m:tel Премијер лиге БиХ!

У четвртак увече је у Сарајеву одржана манифестација под именом ”Кристалних 11”. Ријеч је о традиционалном избору најбољих у бх. првенству, у организацији Синдиката професионалних фудбалера БиХ.

Право гласа имали су играчи и тренери свих премијерлигашких тимова, а када су се сабрали сви резултати, сазнало се да се у идеалној постави налази и Нинковић.

Некадашњи играч Ђенове и Асколија ”тражио је себе” у Борцу у првом дијелу сезоне, уписавши једну асистенцију, да би потом ”експлодирао” у другом и постигао три гола, уз пет асистенција, па се са правом нашао у одабраном друштву.

У идеалној премијерлигашкој постави још су се нашли: Осман Хаџикић (Вележ), Јосип Ћорлука (Зрињски), Слободан Јаковљевић (Зрињски), Хрвоје Баришић (Зрињски), Елвир Дураковић (Игман), Семир Штилић (Жељезничар), Дал Варешановић (Сарајево), Мирсад Рамић (Игман), Нермин Хаскић (Вележ) и Немања Билбија (Зрињски), који је проглашен и за најбољег играча лиге.

Најбољи тренер је, према очекивањима, стратег Зрињског Крунослав Рендулић, који је са Мостарцима супериорно освојио титулу, док је Дал Варешановић проглашен за најбољег младог играча.

Награда за најбољег судију припала је Сарајлији Ирфану Пељти.

(борац-спорт, фото: СПФ БиХ)

Сљедеће утакмице

Борац

m:tel Премијер лига БиХ

7. мај 2023.

19:30

Сарајево

 

Какањ

Премијер лига БиХ

6. мај 2023.

18:00

Борац

 

Котор Варош

Прва лига Републике Српске

4. фебруар 2023.

18:00

Борац

 

СФК 2000

Премијер лига БиХ

25. октобар 2022.

14:30

Борац

 

Радник

Премијер лига БиХ

25. фебруар 2023.

19:00

Борац

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Фудбал