Пратите нас

Фудбал

Капитен јуниора остварио дјечачки сан – потписао трогодишњи уговор: ”Ово ми је најсрећнији дан, Борац је више од фудбала!”

Данило Моцоња, капитен јуниорске селекције Борца, потписао је трогодишњи уговор са клубом.

Моцоња је тако кренуо стопама повратника Филипа Рачића и једног од предводника кадетске екипе Стефана Марчетића, који су се такође обавезали на трогодишњу вјерност црвено-плавима.

Ово је најсрећнији дан у мојој спортској каријери. Потписати уговор са клубом који ми је друга кућа, у којем сам научио све што знам, и у којем сам стекао бројне пријатеље, нешто је о чему машта сваки дјечак који се бави овим спортом. За мене је ово велика част, али и велика обавеза. Свјестан сам да ми предстоји напоран рад, али даћу све од себе да се докажем стручном штабу. За мене не постоји бољи клуб за играчки напредак од ФК Борац. Са друге стране, овај клуб доживљам и као нешто више од самог фудбала. Ту сам од малена и увијек сам маштао да једног дана истрчим пред пуне трибине Градског стадиона у Бањалуци, да славим побједе и освајам трофеј. За сада све иде својим током, а на мени је да радим још више како би остварио и те снове – рекао је Моцоња приликом потписивања уговора.

Тренер Винко Мариновић истакао је да је жеља свих у клубу да у првом тиму буде што више играча из властитог омладиинског погона.

Имамо генерацију која је играла квалификације за омладинску Лигу шампиона и сигурно је да њихово вријеме долази. Све је до њих и до њиховог рада. Наша екипа је сада један спој младости и искуства и то је добро за ФК Борац. Има ту још младих играча у омладинском погону и очекујем да ће и они скренути пажњу на себе – истакао је Мариновић.

(борац-спорт, фото: ФК Борац)

Сљедеће утакмице

Борац

m:tel Премијер лига БиХ

7. мај 2023.

19:30

Сарајево

 

Какањ

Премијер лига БиХ

6. мај 2023.

18:00

Борац

 

Котор Варош

Прва лига Републике Српске

4. фебруар 2023.

18:00

Борац

 

СФК 2000

Премијер лига БиХ

25. октобар 2022.

14:30

Борац

 

Радник

Премијер лига БиХ

25. фебруар 2023.

19:00

Борац

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Фудбал