Пратите нас

Фудбал

Мариновића радује ефикасност против Тузлака: Очекујем да нам ова побједа донесе још више самопоуздања!

Борац је други од три премијерлигашка круга закључио тријумфом над Тузла ситијем.

Екипа са Тушња напустила је Бањалуку поражена резултатом 3:0, па је тренер црвено-плавих Винко Мариновић коначно могао да буде задовољан реализацијом и ефикасношћу свог тима.

Прије свега, честитао бих играчима, након дуго времена смо побиједили 3:0. У неким утакмицама, па и овдје против Широког Бријега, нисмо искористили неке прилике које смно створили. Сада смо послије дужег времена били ефикасни тако да смо из двије, три шансе успјели да постигнемо два гола и дођемо до 2:0, а онда у другом полувремену постигнемо још један након чега је утакмица била фактички и завршена. Тузла има добрих и квалитетних играча, они играју и Куп и имају шансу да освоје трофеј, није лако играти на оба фронта. Можда је и то проблем био, поготово када сте у ситуацији да се борите за опстанак. Најважније је за нас да смо добили утакмицу и да се полако припремамо након овог формирања табеле за наредну утакмицу и остале утакмице које нам слиједе и да идемо према свом циљу. Неће бити лако, свака утакмица ће бити тешка, али то је фудбал и очекујем да нам ова побједа донесе још више самопоуздања – рекао је тренер Борца Винко Мариновић на конференцији за новинаре након утакмице.

С обзиром на то, вјерује стратег нашег тима да ће екипа још више да напредује.

Ми већ дуго времена радимо, на прошлој утакмици нисмо могли рачунати на Пишчевића и Нинковића, сада је Пишчевић превентивно морао да изађе. Сигурно да нам доста значе у организацији игре. И Пишек је добио прилику иако дуго није играо, одиграо је доста добро, са само три недјеље рада. Надам се да ће бити још напретка у игри и да ћемо бити и ефикаснији.

Разлога за задовољство даје и партија Момчила Мркаића, који је голом за 3:0 запечатио судбину ривала.

Сигурно да ме то радује, али има ту још играча играча који могу да уђу у форму и то очекујем од њих. Ту је и Јово Лукић који исто није дао дуго времена гол, али вјерујем да ће прорадити и да ће и остали играчи ући у форму – закључио је Мариновић.

(борац-спорт, фото: ФК Борац)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font