Пратите нас

Фудбал

Зељковић: Борцу мјесто у врху, пројекат ће подржати и власт

Фудбалски клуб Борац заједничким ручком, којем су присуствовали играчи, чланови стручног штаба и руководства и представници медија, спустио је завјесу на сезону у којој је успио да освоји шампионску титулу у Првој лиги Републике Српске и избори повратак у БХ Телеком Премијер лигу БиХ.

Већ 15. јуна клуб из Платонове улице ће почети са припремама за наступ у елити, а предсједник Управног одбора Вицо Зељковић на почетку свог обраћања медијима нагласио је да је клуб у посљедњих годину дана прошао кроз стресан и турбулентан период.

Клуб је прошао пут од помињања гашења и прича о фузијама до могућности да причамо о Премијер лиги БиХ, али на начин да је Борац јак и стабилан. Урађено је много на финансијском плану и дуг је сведен на око 30-ак посто у односу на оно што је било у прошлости. Полако али сигурно правимо услове да Борац одведемо тамо гдје и треба да буде.

А то је, према Зељковићевим ријечима, раме уз раме са великом четворком бх. фудбала. Стога ће, како наводи, подршку у тим настојањима актуелном руководству дати и структуре власти.

У понедјељак ћемо на Градском стадиону одржати конференцију за новинаре, којој ће присуствовати и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, премијер Републике Српске Радован Вишковић и министарка финансија Зора Видовић. Нико од нас лично није важан, важан је искључиво клуб а исти мора да се бори за сами врх Премијер лиге – рекао је Зељковић, који је рекао да ће Дарка Војводића на клупи замијенити Бранислав Крунић.

Борац би првог дана викенда требало да добије новог тренера, а то ће бити Крунић, који ће и одлучивати о појачањима, али и о одласцима из клуба. Када су у питању нова имена, желимо играче који припадају врху бх. фудбала, које траже и Сарајево, Жељезничар, Зрињски, Широки Бријег… Не желим да стварам терет екипи и тренеру, али Борац не смије да се крије иза завјесе већ да буде битан фактор у елити. Циљ је, свакако, да доведемо 4-5 играча који ће бити превага на терену – истакао је Зељковић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Слобода

 

Вогошћа

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

 

Ушће

Друга лига Републике Српске

април 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Радник

 

Криваја

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

Више из Фудбал