Пратите нас

Фудбал

Бранислав Крунић нови шеф стручног штаба Борца

Питање око избора новог тренера првог тима Фудбалског клуба Борац данас је и званично ријешено: Дарка Војводића ће на црвено-плавој тренерској клупи замијенити некадашњи члан црвено-плавих Бранислав Крунић, саопштено је данас из Платонове улице.

Са досадашњим стратегом клуб је споразумно раскинуо сарадњу, а нови шеф стручног штаба, који је данас потписао уговор, званично ће бити представљен 15. јуна, када ће почети припреме за предстојећу премијерлигашку сезону. Иначе, из клуба је данас саопштено и да ће екипа девет дана касније отпутовати на припреме на Златибор.

Крунић је рођен 28. јануара 1979. године у Требињу, гдје је, у локалном Леотару, и почео фудбалску каријеру. Наступао је потом за Олимпију, послије чега се вратио у град на Требишњици, да би потом кренуо пут Украјине, гдје је играо за Волин. Послије једногодишњег боравка у екипи из Лутска, играо је за руске клубове Том Томск, Москву и Динамо Бријанск, а у Борац је дошао у зимском прелазном року 2011. године и учествовао у освајању једине шампионске титуле у БиХ у историји клуба.

У марту 2013. године је престао са активним играњем због, како је тад наведено, срчаних проблема, али се зеленом терену вратио 2015. године, када је задужио опрему Жељезничар Спорт тима, чији је био и тренер. Једини тренерски ангажман, осим тог, био му је на клупи Крупе у прошлој такмичарској сезони, али се у табору сад већ бившег премијерлигаша задржао од јуна до октобра, када је поднио оставку због лоших резултата.

(борац-спорт, фото: В. Стојаковић)

Сљедеће утакмице

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Слобода

 

Вогошћа

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

 

Ушће

Друга лига Републике Српске

април 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Радник

 

Криваја

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

Више из Фудбал