Пратите нас

Фудбал

Војводић новчано кажњен, Зељковић: Имамо A, B и C варијанте ако опстанак дође у питање

Шеф стручног штаба Фудбалског клуба Борац Дарко Војводић новчано је кажњен, сходно клупском Правилнику, због изјаве након меча са тузланском Слободом (1:0), саопштио је данас за бањалучки портал Мондо потпредсједник клуба из Платонове улице Вицо Зељковић.

Са тренером нема никаквих проблема, ми ћемо према клупском правилнику који предвиђа ове ситуације накнадно одредити новчану казну и он је са тим сагласан. Причали смо о томе пет минута, он је рекао свој став о свему и ми се окрећемо битнијој ствари, а то је наставак првенства и опстанак у лиги. Видимо да се Челик диже, добро су се организовали на свим нивоима, док је Слобода из Тузле озбиљан клуб који догодине слави 100 година постојања. Желимо да будемо опрезни и на вријеме изважемо све ситуације. Направили смо детаљне планове и A, B и C варијанте за случај да нам не крене по плану, односно да нам буде угрожен опстанак – саопштио је Зељковић, не прецизирајући о каквим се варијантама ради.

Коментарисао је Зељковић за наведени портал и положај клуба у оквиру ПФС Бањалука, али и ФС РС и Н/ФС БиХ.

У суштини је познато да ми немамо своје људе у ФС БиХ да нас “заштите” и сада желимо да се бавимо Подручним савезом Бањалука, да тамо дођемо до власти, како бисмо одатле делегирали људе у ФС РС и даље у Сарајево. То су једини механизми којима можемо осигурати бољи третман, неку заштиту, коју би клуб као Борац требало да има. Када ово говорим и помињем “заштиту” не мислим на то да нама неко треба да помаже или да за нас суди. Само желимо респект као клуб какав јесмо, јер није исто Борац, ГОШК или Какањ, уз дужно поштовање. Све је до људи, тренер је зато био љут и рекао све у афекту, али ми немамо утицај на делегирање и зато често будемо на маргини, као пуштени са ланца. Подручни савез сада “држи” Крупа и ми са њима немамо никакве проблеме, али једноставно гледамо себе и већ смо почели контакте са клубовима који су чланови ПФС Бањалука – истакао је Зељковић, саопштивши на крају разговора за Мондо своју рачуницу која би Борцу требало да донесе опстанак у бх. фудбалској елити.

Ако изгубимо у Зеници разлика ће бити четири бода. Ако се гледа дугорочније, ми побједама код куће против Младости, која нема императива, и у гостима код Витеза, који је већ испао, осигуравамо опстанак – закључио је Зељковић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Олимпик

m:tel Премијер лига БиХ

26. септембар 2020.

16:00

Борац

 

Слобода

Премијер лига БиХ

октобар 2020.

00:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

17. октобар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Младост

Премијер лига БиХ

2. октобар 2020.

18:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа РС

19. септембар 2020.

17:30

Мира

Више из Фудбал