Пратите нас

Ватерполо

ВК Борац члановима Скупштине ВС РС, Граду и министарству: До кад ћете нас сматрати грађанима другог реда?

Ватерполо клуб Борац огласио се синоћ саопштењем за јавност названим ”И послије дна има дно (други дио”), што је, како тврде, други дио клупског саопштења објављеног почетком јула.

Прије два мјесеца, ”црвено-плави” су изразили незадовољство постојећим стањем у ватерполу у Републици Српској и Босни и Херцеговини, наводећи као примјер лошег рада чињеницу да је ”ВК Бањалука постао шампион државе играјући сам против себе”. И овог пута, Борац се у саопштењу осврнуо на овај клуб, који је недавно играо против пет екипа у Барселони на квалификационом турниру за Лигу шампиона и претпио пет тешких пораза, при чему ни на једном од пет дуела није успио да постигне више од два поготка (Синтез Казањ 39:1, Барселона 29:2, Стеауа 31:1, П.А.Н. 38:2, Истанбул 21:2).

Саопштење Ватерполо клуба Борац преносимо у цјелости.

Након што смо се јавности обратили прије нешто више од два мјесеца са отвореним писмом ‘И послије дна има дно (први дио), у којем смо навели неке од опструкција, нелогичности, феномена итд. који се дешавају у ватерполо спорту Републике Српске а посебно наглашавамо да нам Ватерполо савез Републике Српске (ВСРС) забрањује да постанемо чланови истог и самим тим играње матичних првенстава, други дио отвореног писма И послије дна има дно (други дио) почећемо са цитатом Алберта Ајнштајна ‘Људска глупост и свемир су бесконачни, али за ово друго нисам сигуран’.

Савез који носи у свом називу Република Српска, треба да буде светиња свих нас, изнад личних сујета и прљаве борбе за доминацију у истом.

За Републику Српску су многи наши чланови остали без својих ближњих, да би они који су данас живи морали доживљавати најниже врсте понижења и непоштовања од особа које себе стављају изнад Републике Српске, њених институција, а те исте институције нису у стању да заштите светињу Републике Српске а то су њена дјеца.

Након што је једини активни клуб члан Ватерполо савеза Републике Српске (ВСРС) ВК Бања Лука постао првак РС и БиХ у сениорској конкуренцији играјући сами са собом, “шампиони” су се пријавили да играју предквалификације Лиге шампиона.

Напоменућемо да уз ВК Борац постоји још активних клубова у РС који нису чланови савеза, док су истовремено неактивни клубови чланови савеза и имају чланове у скупштини савеза (испред ВК Студент: Марко Радић предјседник скупштине ВСРС, Маја Јоргић, Предраг Бургић, а испред ВК Фортуна: Далибор Симић, Милош Мудреновић и Давор Граховац).

Искористићемо прилику и опет истима поставити питање, зашто вам смета бањалучки бренд, амбасадор нашег града и земље, најактивнији ватерполо клуб наше земље са свим такмичарским категоријама и један од потписника иницијативног одбора за оснивање Спортског друштва Борац (највећег спортског бренда Републике Српске)?

У којем свијету постоји да неактивни клубови имају представнике у савезу, који активним клубовима не допуштају да постану чланови истог? Вратићемо се на Алберта Ајнштајна…

О овим феноменима обавјештавамо све надлежне институције које у своме називу носе име Република Српска трећу годину безуспјешно.

У озбиљним земљама за три године опструкција које се дешавају над малољетним особама тј. члановима ВК Борац одговорна лица би сносила озбиљне послиједице.

Зашто се институције РС (прије свега Инспекторат РС, а потом и Министарство породице, омладине и спорта) према нама понашају као према грађанима другог реда – питање је за комлетну јавност Републике Српске.

Одјељење за образовање, здравство, омладину и спорт Града Бања Лука треба знати да смо ми дјеца Града Бања Лука, а горе наведени проблеми се требају и њих тицати, умјесто пребацивања одговорности на горе наведене институције.

На који начин је ВК Бања Лука представљао Град Бањалуку, Републику Српску и Босни и Херцеговину на предквалификационом турниру Лиге шампиона у Барселони имали смо прилику видјети протеклог викенда. Порази од Синтез Казана 39:1, Барселоне 29:2, Стеауе 31:1, П.А.Н – а 38:2 и Истанбула 21:2 су посљедица свега горе наведеног.

Желимо нагласити да ово није никакво ликовање за наступе наведених, већ отворено писмо према споменутим институцијама, које не жели да се баве наведеним проблемима (или боље речено својим послом) иако су надлежне за то, а још поред свега дају вјетар у леђа истим.

Како другачије објаснити изјаве представника Министарства омладине, породице и спорта РС да ће наведено такмичење бити “велико искуство за момке, које ће касније моћи пренијети на домаћу лигу”, а при томе је изгледа заборавио да захваљујући тим људима и не постоји “домаћа” лига тј. играју сами са собом.

Будући да то исто министарство трећу годину са нама одржава састанке, обећавајући да ће се “нешто” промијенити, а истовремено подржавају антиспорт и опструкције малољетних особа грађана Републике Српске, са правом постављамо питање ко је овдје луд?

Такође постављамо питање Одсјеку спорта, здравља, омладине и породице града Бања Лука, до када нас мисле третирати као особе које нису грађани овога Града, будући да се не уклапамо у правилнике истих?

Спортски поздрав!

ВК Борац

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Слобода

m:tel Премијер лига БиХ

13. август 2022.

17:05

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

23. април 2022.

17:00

Вогошћа

 

Борац

Прва лига Републике Српске

6. март 2022.

18:30

Јахорина

 

ЖФК Борац

Прва лига Републике Српске

6. новембар 2021.

15:00

Модрича

 

Борац

Четвртфинале плеј-офа

19. март 2022.

19:00

Љубиње

 

Зрињски

Премијер лига БиХ

26. март 2022.

17:00

Борац

Више из Ватерполо