Пратите нас

Фудбал

Вицо Зељковић у Борцу до септембра: Биће кандидат за предсједника ФС БиХ!

Предсједник Управног одбора Фудбалског клуба Борац Вицо Зељковић остаће на тој функцији до септембра, када ће се повући са тог мјеста, након чега ће бити кандидат за првог човјека бх. фудбала!

Зељковић се у петак увече, након сједнице Скупштине клуба, обратио представницима медија, саопштивши, прије свега, да је Борац већ од Првостепене комисије за лиценцирање ФС БиХ добио лиценцу како за домаће, тако и европске мечеве.

Први пут у историји Борац је добио обје лиценце у првостепеном поступку. На сједници Скупштине усвојен је Финансијски извјештај. Управа на чијем сам челу измирила је дуговања у износу од 5.8 милиона марака, док клуб у овом тренутку има обавезе у износу од 200.000 КМ према одређеним повјериоцима, са којима смо постигли договоре и репрограме. Дуг према Пореској управи Републике Српске био је већи од 13 милиона марака, а сада је 7.6 – рекао је Зељковић на конференцији за новинаре.

Дуго се спекулисало у јавности да ће Вицо Зељковић бити кандидат за предсједника Фудбалског савеза Босне и Херцеговине. На 28. годишњицу Борчевог освајања Митропа купа, то је и потврдио.

С обзиром на функцију предсједника Фудбалског савеза Републике Српске, гдје ће се ићи на обнову мандата. За децембар су заказани избори у Фудбалском савезу БиХ и с обзиром да по ротацији мјесто првог човјека бх. фудбала сада припада Републици Српској, сигурно је да ћу бити предложен, а то ће онемогућити да паралелно будем и предсједник Борца. Постојала је могућност да се и сад повучем, али након бројних разговора, нисам поднио оставку, већ ћу на функцији остати до септембра, када ћу на Изборној скупштини предати мандат неком будућем првом човјеку клуба – наставио је Зељковић.

Судбина Премијер лиге БиХ за сезону 2019-20 још увијек није позната, међутим скоро је изгледно да ће такмичење бити завршено, с обзиром на, прије свега, препоруку Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Института за јавно здравство Републике Српске, да ”спортских такмичења због пандемије корона вируса на треба да буде бар до 1. јула”.

У наредним данима очекујемо, нажалост, окончање прекинуте сезоне. Фудбалски савез БиХ поново је добио мишљење надлежног министарства у Влади Републике Српске, које гласи да одигравања утакмица нема до првог јула. У наредна два-три дана засједаће Извршни одбор ФС БиХ и очекујем да након тога то тијело прогласи крај шампионата. У јавности је било доста спекулација, а негативна стрелица је била неправедно усмјерена према Борцу. Наш клуб је заслужено изборио то четврто мјесто и ево, сад први пут могу јавно то да кажем, Борац ће ићи у Европу ако се првенство сад заврши – навео је Зељковић, истакавши да Марко Мирић неће више бити дио клуба.

Са њим имамо одређене несугласице. Напустио је Бањалуку и Републику Српску без дозволе клуба, отишао у Србију и против њега је покренут дисциплински поступак. Видјећемо у наредним данима како ће се све то завршити, али је изгледно да у наредној сезони неће бити дио Борца – закључио је Зељковић.

(борац-спорт, фото: ФК Борац)

Сљедеће утакмице

Борац

Пријатељска утакмица

14. јул 2020.

16:00

Инђија

 

Борац

Премијер лига БиХ

септембар 2020.

00:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

новембар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2020.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

септембар 2020.

00:00

Борац

Више из Фудбал