Пратите нас

Фудбал

Вележ хтио стране судије против Борца, Максимовић: Инсинуирало се и прије Сарајева, па је суђење било добро!

Пред фудбалерима Борца још је шест испита до краја сезоне у m:tel Премијер лиги БиХ, а први наредни зове се Вележ.

Меч са ”рођенима” игра се овог петка на стадиону у Врапчићима са почетком у 20 часова, а сјајан фудбал не би требало да изостане јер су и једни и други у одличном резултатском низу.

Борац је, наиме, нанизао девет побједа у свим такмичењима, док је Вележ, са друге стране, у елитном рангу бх. фудбала непоражен од 31. октобра прошле године, па ће тражити 15. везани меч у којем је остао непоражен.

Окршај екипа које се тренутно налазе на трећем и првом мјесту првенства имао је ”увертиру” у виду дописа Вележа према Фудбалском савезу БиХ, а у којем је тражено да на овом дуелу суде стране судије.

Захтјев мостарског премијерлигаша је одбијен, уз образложење да нема упориште у Пропозицијама такмичења, односно Члану 34 истих, гдје је дефинисано да ”утакмице Премијер лиге БиХ могу водити само судије са листе судија Премијер лиге БиХ, чије одређивање врши Комитет за судије и суђење НС/ФС БиХ, у складу са одлуком Извршног одбора НС/ФС БИХ”.

О овом захтјеву ”рођених” је на конференцији за новинаре у најави утакмице говорио и тренер Борца Марко Максимовић.

Све су то средства која су дозвољена, друго је питање да ли су у реду или не. Мени се не свиђају јер се о суђењу причало и прије нашег гостовања на Кошеву, па нико послије утакмице није рекао да је све било коректно. Унапријед се траже неке лоше ствари. На нама је да одиграмо што боље и апсолутно нећемо насједати ни на какве приче. На ову позицију смо дошли само захваљујући добром раду и функционисању свих нас заједно, тако да нас сигурно неће пореметити шта год неко причао. Требало би мало да се спусте тензије. Разумио бих да је ово коло одлуке, ко побиједи, шампион је, па се неко служи таквим стварима… Међутим, остало је још пет кола. Зна се ко смо ми, зна се ко је Вележ. За мене је Борац већи од Вележа, као што је за њих Вележ већи од Борца. Ми бранимо Борац, волимо Борац и не могу да дозволим некоме да инсинуира нешто на десет побједа Борца. Ниједном ријечју ниједног противника никад нисам увриједио, увијек се трудим да сам коректан. Изузетан респект имам према Вележу као клубу, према играчима, тренеру, али бранимо себе – истакао је стратег нашег тима.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Вележ

m:tel Премијер лига БиХ

30. април 2021.

20:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

5. маj 2021.

18:00

Локомотива

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

април 2021.

18:00

Hunters

 

Борац

Премијер лига БиХ

19. фебруар 2021.

20:00

Маглић

 

Борац

Премијер лига БиХ

9. маj 2021.

18:00

Извиђач

Више из Фудбал