Пратите нас

Рукомет

У суботу прва утакмица осмине финала Challenge купа

Након што су успјешно апсолвирали прву утакмицу четвртфинала Купа БиХ против добојске Слоге (30:26), рукометаши Борца окрећу се обавезама на европској сцени. Црвено-плави ће 9. и 16. фебруара, први пут у Виљнусу, а други пут у Бањалуци, укрстити копља са екипом Швиесе у осмини финала Challenge купа, трећег по јачини европског клупског такмичења.

Клуб из Господске улице је по први пут након сезоне 2004-05 успио да презими у Европи, али на томе, свакако, не жели да се заустави. Став са данашње конференције за новинаре више је него јасан – Борац има играчки кадар који може да одговори постављеном задатку и избори наступ у четвртфиналу.

Очекујемо од играча да пруже добру партију у Литванији и изборе повољан резултат пред реванш у, надам се, пуном Борику. Већ сам раније, када су почињале припреме, рекао да без резултата рукометаша на терену нема ни нас, без нашег рада у клубу нема ни њихових резултата, за сада су играчи испунили све што се од њих тражило, ми смо испунили свој дио обавеза, за сада све функционише како треба и вјерујем да ће се тако и наставити, односно да ћемо након овог двомеча имати разлога за славље – рекао је предсједник клуба Саша Кондић приликом данашњег обраћања медијима.

Портал борац-спорт раније је већ писао о “ударним иглама” литванског представника; од кога пријети највећа опасност по гол, потврдио је чувар црвено-плаве мреже Слађан Суботић.

Највећа опасност су лијеви бек Каролис Антанавичиус и десно крило Валдас Драбавичиус. Швиеса има у тиму још 2-3 играча која су ми “запала за око”, али њих двојица су носиоци игре. Доста се ослањају на контре и полуконтре, много трче, тако да морамо да будемо спремни на све.

Настављена сарадња са Бањалучком пиваром, нови спонзор Атос осигурање

На данашњој конференцији за новинаре саопштено је да је настављена сарадња са Бањалучком пиваром, започета прије 5 година. Такође, нови члан спонзорског клуба постала је осигуравајућа кућа Атос.

Проблем пред пут

Рукометни клуб Борац нашао се, иначе, у проблему пред сам пут у Литванију. Наиме, рачун клуба био је кратко блокиран од стране адвокатске канцеларије која заступа бившег рукометаша Борца Младена Бојиновића због дијела камате који није исплаћен према некадашњем члану црвено-плавих.

Прошле године је Борац исплатио главницу и затезне камате, али је накнадно утврђено да није регулисана комплетна камата, па је то ријешено током јучерашњег дана. Како је саопштено данас, дошло је до грешке приликом обрачунавања камате.

Адвокатска канцеларија која је заступала Младена Бојиновића скинула је са рачуна близу 5 000 КМ. Дуговања према Бојиновићу су раније исплаћена, али су његови заступници утврдили да није дошло до исплате комплетне камате те су се жалили суду. Дошло је до банкарске грешке приликом обрачуна камате јер смо ми платили све што нам је раније достављено. Био нам је блокиран и рачун па смо поред дијела камате морали платити још 300 КМ додатних трошкова – рекао је директор клуба Владимир Бранковић.

Њему, као и предсједнику клуба Саши Кондићу, засметао је начин наплате.

Борац не бјежи од својих дугова, али ово је могло да се ријеши на љепши начин. Смета ми однос адвокатске канцеларије према клубу, могао је неко да нас назове и објасни ситуацију. Плаћен је тај дио, али смо могли да избјегнемо непријатности, само да нас је неко позвао – рекао је Кондић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Линфилд

Квалификације за Лигу конференција

22. јул 2021.

20:45

Борац

 

Слога

Премијер лига БиХ

22. маj 2021.

17:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

октобар 2021.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2021.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

9. маj 2021.

18:00

Извиђач

Више из Рукомет