Пратите нас

Фудбал

Продужен уговор са Крунићем – остаје до љета 2021. године

Фудбалери Борца у посљедња три кола јесење полусезоне улазе са једног од мјеста која воде на европску сцену у сезони 2020-21. ”Црвено-плави” су, под командом тренера Бранислава Крунића, након 16 кола на трећој позицији, што је био довољан сигнал руководству клуба из Платонове улице да са актуелним шефом стручног штаба продужи уговор.

Наиме, постојећи, који је трајао до љета 2020. године, продужен је на још годину дана, па би члан шампионске генерације Борца из сезоне 2010-11 на клупи нашег тима требало да остане до краја сезоне 2020-21, саопштено је на данашњој конференцији за новинаре, на којој су се представницима медија обратили предсједник клуба Вицо Зељковић и сам Бранислав Крунић.

На овај продужетак сарадње је утицало више фактора. Један од њих су тренутни резулати које клуб остварује, а ту је и визија тренера како клуб треба да изгледа, да се развија и функционише. Сматрам да смо донијели исправну одлуку, жељели смо да покажемо да знамо шта радимо, а ово је само награда за његове резултате које има са екипом, али и импулс да настави у истом ритму – рекао је Зељковић новинарима.

Борац је прошао кроз тежак период – била је једна од првих ствари на коју је Крунић ставио акценат.

Захвалио бих се предсједнику и цјелокупном руководству на указаном повјерењу прво љетос, а онда и сада. Ово продужење уговора ми је захвалница за тежак период кроз који смо прошли, а ми у стручном штабу, као и играчи, најбоље знамо како је то све изгледало. Међутим, све смо успјели да пребродимо, наравно, уз подршку свих у руководству, али и навијача, који су нас стални пратили. Имали смо свој циљ – јак и чврст Борац и то смо и остварили. Налазимо се на мјесту које води у Европу и трудићемо се током преостала три кола да се на тим позицијама и задржимо. Ријетко се дешава у БиХ да тренеру буде понуђен нови уговор прије истека старог, а то се сада догодило, што је доказ да Борац помјера границе у нашем фудбалу. Направили смо шампионат ове године изузетно занимљивим и вјерујем да ће клуб још више расти – навео је Крунић.

О актуелној ситуацију у клубу

Предсједник клуба Вицо Зељковић говорио је, такође, и о тренутној ситуацију у клубу – финансијској и инфраструктурној. Први човјек бањалучког премијерлигаша рекао је да је клуб измирио 90 одсто дуговања из прошлости, док десет посто чинје повјериоци са којима треба да се договори ток исплате.

Такође, Зељковић је навео и да је у плану наткривање источне трибине Градског стадиона, изградња бетон-хале поред помоћног терена те изградња додатних терена, као и рјешавање проблема травнате подлоге на главном терену.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Пријатељска утакмица

14. јул 2020.

16:00

Инђија

 

Борац

Премијер лига БиХ

септембар 2020.

00:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

новембар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2020.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

септембар 2020.

00:00

Борац

Више из Фудбал