Пратите нас

Uncategorized

Прије 25 година Мирослав Грбић освојио бронзу на СП у атлетици

Трофејна сала Фудбалског клуба Борац на Градском стадиону била је синоћ поприште једне манифестације испуњене емоцијама…

Синоћ је на том мјесту обиљежено 25 година откако је један од највећих навијача Борца у нашем граду Мирослав Грбић освојио бронзану медаљу у бацању копља на Свјетском првенству у атлетици за лица са инвалидитетом које је од 22. до 31. јула одржано у Берлину.

Популарни ”Пецарски” је до побједничког постоља стигао уз хитац од 30,02 метара, a успјех је још већи ако се зна да се за ово такмичење припремао САМО ДЕСЕТ дана, те да су сви такмичари, осим Грбића, бацали копље са специјалним спортским протезама, док је Мирослав, тада 20-годишњак, користио класичну набављену у нашем граду.

У организацији обиљежавања овог јубилеја, поред Мирославове породице и пријатеља, учествовали су и ФК Борац и СКК Борац 1947, те спортски новинар и портпарол ЈУ СЦ ”Борик” Жељко Тица.

Грбићу је уручено мноштво пригодних поклона, а уручивали су их редом предсједник ФК Борац Вицо Зељковић, тренер СКК Борац 1947 Бојан Божић, син кик-боксера Драженка Нинића Марко, потом тренер ВК Борац Давор Јосиповић, садашњи и бивши фудбалери Борца Александар Субић, Берислав Буковић, Оливер Јандрић и Стојан Малбашић, карикатуриста Рајко Пушић, те Грбићев дугогодишњи пријатељ Дарко Вујиновић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Слобода

 

Вогошћа

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

 

Ушће

Друга лига Републике Српске

април 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Радник

 

Криваја

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

Више из Uncategorized