Пратите нас

Ватерполо

Преминуо Зоран Вукелић, први предсједник Ватерполо клуба Борац

У Бањалуци је, у 38. години, преминуо Зоран Вукелић, први предсједник Ватерполо клуба Борац и један од оснивача клуба.

Вукелић је, истичу из клуба, припадао генерацији “луђака” који су ватерполо тренирали у немогућим условима (стари Инцелов базен и базен у Српским Топлицама у постдејтонском времену), али ипак није одустао, те је на тај аслужан да је ватерполо ”живио” у Бањалуци када за то реално нису постојале могућности.

Нови замах бањалучком ватерполу је дала изградња Градског олимпијског базена 2009. године. Годину прије тога, Зоран је са пријатељима основао Ватерполо клуб Борац, који у кратком времену привлачи велики број чланова, а Зоран постаје први предсједник клуба.

Вукелић је заслужан за одигравање пријатељских утакмица са екипама из Федерације, док још није постојала никаква врста организације у смислу такмичења.

По оснивању Ватерполо савеза Републике Српске, ВК Борац се укључује у рад савеза, а Зоран је водио клуб до 2011. године.

Шест година касније, Ватерполо клуб Борац је реактивиран након неколико година, а Зоран је изабран за предсједника клуба. У тешком периоду за Борац, несебично је подредио своје вријеме борби за правду за клуб и ватерполо у Републици Српској и БиХ.

Зоран, нажалост, дочекао завршетак борбе као 2010. године, али његов клуб ће, као и тада, добити битку за учлањење у савезима РС и БиХ, наведено је из клуба.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Линфилд

Квалификације за Лигу конференција

22. јул 2021.

20:45

Борац

 

Слога

Премијер лига БиХ

22. маj 2021.

17:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

октобар 2021.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2021.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

9. маj 2021.

18:00

Извиђач

Више из Ватерполо