Пратите нас

Фудбал

Поново Младост, поново Шеховић

Фудбалери Борца у суботу од 13:30 часова, у једној од најважнијих утакмица у борби за пласман у Лигу за шампиона Босне и Херцеговине, гостују у Добоју код Какња екипи Младости, која се, када је табела у питању, налази само један степеник испод црвено-плавих (Борац шести са 20 бодова, Младост седма са 19).

Фудбалски савез БиХ је за овај меч делегирао, ни мање ни више, него Сарајлију Адмира Шеховића, којем је, интересантно, Комисија за суђење указала повјерење да буде главни арбитар и на првој утакмици ова два клуба, која је одиграна 6. августа на Градском стадиону у Бањалуци, која је завршена побједом гостујућег тима резултатом 0:1 и на којој се Шеховић није прославио.

Напротив, суђењем на споменутој августовској утакмици сарајевски судија је осрамотио сам себе (мада су мале шансе да га је то тад потресло), али и деградирао цјелокупно такмичење, које је ионако на лошем гласу. Нелогичан је те вечери био Шеховићев критеријум приликом досуђивања прекршаја, изостало је и показивање директног црвеног картона гостима због ударања фудбалера Борца без лопте, није било ни другог жутог картона након прекршаја за исти а потом и приговора, нису се досудила ни два једанаестерца у само једном нападу… Све то је публика на Градском стадиону могла да види, али Шеховић није, или није хтио…

У тој утакмици, Шеховић је играчима у црвено-плавим дресовима показао шест жутих картона, а пред овај меч са екипом Младости, чак седморица фудбалера Борца имају по два и пријети им суспензија од једне утакмице, тј. пропуштање дербија са једним од кандидата за освајање титуле сарајевским Жељезничаром уколико им током суботњег поподнева буде показан трећи. У питању су капитен Борис Распудић, те Петар Кунић, Махир Карић, Младен Веселиновић, Урош Мирковић, Горан Галешић и Немања Јаничић. Јесмо ли рекли већ да и Шеховић долази из Сарајева?

Ипак, и поред свега што написасмо, вјероваћемо у ова наредна два дана да ће бар овај пут споменути арбитар коректно одрадити посао и пробати да нас убиједи да смо били параноични. Чекамо суботу, 4. новембар…

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

30. март 2024.

16:00

Зрињски

 

Борац

Куп БиХ

27. март 2024.

19:00

Извиђач

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

31. март 2024.

17:00

Груде

Више из Фудбал