Пратите нас

Фудбал

Окупила се шампионска генерација из 2011. године: Евоциране успомене на прву бх. титулу у историји Борца!

Прије десет година, Фудбалски клуб Борац освојио је прву титулу шампиона БиХ у историји клуба.

Те 2011. године, у 85. години постојања, Босну и Херцеговину је покорила сјајна генерација ”Великана из Платонове”, која се овог петка окупила у Трофејној сали Градског стадиона и евоцирала успомене на велики успјех.

Борац је велики клуб и овим гестом смо то и доказали. Клуб као што је Борац мора да води рачуна о онима који пишу историју, а међу таквима су сигурно момци који су освојили прву титулу у клупској историји. Вјерујем да ће и генерације послије нас на исти начин водити бригу о таквима, те да ћемо овако значајне јубилеје обиљежавати и у наредном периоду – рекао је домаћин трофејној генерацији, а садашњи предсједник клуба Стојан Малбашић.

Један од најискуснијих првотимаца у тој екипи био је лијеви бек Драшко Жарић.

Желим, прије свега, да садашњој генерацији Борца честитам освајање титуле. Ово окупљање је подсјећање на стара времена, посебна сјећања буди састанак са људима које нисмо видјели неколико година. Од наше титуле навршило се десет година, а вјерујем да нећемо толико дуго чекати како би клуб, након ове друге, освојио и наредну, те да ће Борац из године у годину бити све успјешнији и редовно освајати трофеје.

У шампионској сезони, Вуле Тривуновић је наступао у јесењем дијелу, послије чега се преселио у табор пољске Краковије.

Људима који воде клуб, стручном штабу на челу са мојим пријатељем Марком, као и свим играчима, честитам на освојеној титули. Сматрам да Борац као клуб и Бањалука као велики град не смију десет година да чекају на освајање трофеја. Веома сам срећан што сам видио неке људе на овом окупљању. Дуго их нисам видио, отишао сам у иностранство и након тога се нисмо видјели. Хвала свима који су заслужни за организовање ове манифестације и што су нам омогућили да се окупимо. Ми смо обиљежили један период, ова генерација Борчевих фудбалера други и мислим да ова екипа, са стручним штабом који је води, заслужује велику пажњу.

Сјајну сезону одиграо је тада Дарко Малетић, постигавши шест погодака.

Титула са матичним клубом се не заборавља. Радује ме да смо се након десет година окупили и евоцирали успомене. Надам се, као и сви, да нећемо сада морати да чекамо десет година на нову титулу. Борац не треба да заборави ниједну генерацију која је освојила трофеј, треба се, с времена на вријеме, присјетити успјеха тих људи. Вјерујем да ће оваква окупљања постати традиција, а можда би требало и организовати ревијалну утакмицу ветерана, како се не би заборавило све што смо урадили.

(борац-спорт, фото: МОНДО/Бојан Јаковљевић)

Сљедеће утакмице

Борац

Финале Купа БиХ

26. мај 2021.

17:00

Сарајево

 

Слога

Премијер лига БиХ

22. маj 2021.

17:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

октобар 2021.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2021.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

9. маj 2021.

18:00

Извиђач

Више из Фудбал