Пратите нас

Фудбал

Јагодићевих 96 бодова у двије Борчеве титуле: ”То нико не може да ми одузме!”

Прву, историјску титулу са Борцем, 2011. године, освојио је Владо Јагодић, који је у пет мандата сједио на клупи црвено-плавих.

Шампионски мандат био му је други на мјесту ”команданта” Борца.

Био сам пријатно изненађен када ме је позвао предсједник Малбашић и рекао да окупља генерацију из 2011. године. Одушевљен сам тим гестом јер мислим да је та титула помало заборављена, неоправдано према момцима и заиста ми је драго што сам их видио овдје у Трофејној сали. Ови момци заиста заслужују сву пажњу. Неки од њих и даље су активни фудбалери и дај Боже да играју што дуже. Мислим да нам је свима овдје мјесто и апсолутно је јасно да титула из 2011. године са собом носи печат и да треба да буде изазов за све нове генерације – рекао је Јагодић.

У двије Борчеве титуле бх. шампиона, Јагодић је ”уткао” 96 бодова!

Предводио сам садашњу генерацију Борца у јесењој полусезони и поносан сам на 32 бода. Генерација из 2011. године освојила је 64. Са двије шампионске селекције Борца освојио сам 96 бодова и то нико не може да ми одузме! Пуно ми је срце, раде емоције… Увијек ћу бити човјек Борца, ма гдје год радио! Овај клуб је за мене светиња и мислим да сви тако треба да се понашамо. Свака генерација носи своје успјехе, али те успјехе треба обнављати, евоцирати јер историја остаје иза свих нас.

Почетком октобра, након меча са Вележом на Градском стадиону (2:0), Јагодић је најавио да ће Борац бити шампион. Црвено-плави су након тог десетог кола каснили три бода за првопласираним Сарајевом и један за другопласираним Жељезничаром…

Драго ми је што је на крају испало тако због бројних душебрижника који Борац нису схватали озбиљно. Нисам то тада рекао без разлога, било је јасно да Борац иде добрим путем! Срце ми је пуно јер сам титулу наговијестио још у октобру. Био сам, истина, иритиран потезима противничког тренера и екипе, али већ тада сам могао да претпоставим каква ће бити даља дешавања у клубу. Тад сам био сигуран да ће све бити лакше кад Борац ухвати ритам. План клуба био је развој и форсирање младих играча, пролазак првог преткола на европској сцени, жељели смо да направимо добар трансфер и у томе смо успјели продајом Владана Даниловића… Било је доста циљева мимо такмичарских, али смо тално били први, други, трећи… То ми је давало сигнал да ће кључни људи у клубу, знајући колико воде рачуна, успјети да направе велики Борац – поручио је Јагодић, сада тренер бијељинског Радника.

(борац-спорт, фото: МОНДО/Бојан Јаковљевић)

Сљедеће утакмице

Борац

m:tel Премијер лига БиХ

20. август 2022.

17:00

Жељезничар

 

Црвена звезда

Пријатељска утакмица

17. август 2022.

12:30

Борац

 

Борац

Прва лига Републике Српске

6. март 2022.

18:30

Јахорина

 

ЖФК Борац

Премијер лига БиХ

20. август 2022.

16:00

СФК 2000 Сарајево

 

Борац

Четвртфинале плеј-офа

19. март 2022.

19:00

Љубиње

 

Груде

Премијер лига БиХ

18. септембар 2022.

18:00

Борац

Више из Фудбал