Пратите нас

Рукомет

Може ли Борац да испише историју? ”Осице” желе први пут у треће коло Европског купа!

Пред рукометашицама Борца су нове европске обавезе!

У двомечу 2. кола Европског купа, црвено-плаве ће одмјерити снаге са екипом Сајвју Дивелоперс Латсија из Никозије, а оба дуела са представником Кипра биће одиграна у Бањалуци, у дворани Борик.

Први је заказан за петак од 19.00 часова, док ће се два тима поново сусрести у недјељу од 17.00 часова, уз директан пренос на Радио-телевизији Републике Српске.

Могу да кажем да су дјевојке вриједно тренирале. Вратили смо се у дворану Борик ове седмице, тако да ћемо, хвала Богу, имати и доста тренинга и спремно ће екипа дочекати сутрашњи меч. Надам се да ће спортска Бањалука доћи да нас подржи. Наше дјевојке и наш клуб увијек су били уз све остале клубове, поготово оне који носе име Борац. Надам да ће нам сутра и други клубови помоћи да испунимо трибине и да пред пуном двораном дјевојке дају свој максимум, да пробамо да направимо историјски резултат и да се по први пут у историји Женски рукометни клуб Борац пласира у треће коло Европског купа. Надам се да ћемо ову прилику искористити и да ће све бити како треба – рекао је директор Борца Дарко Савић на конференцији за новинаре.

У име играчица, говорила је капитен Јована Новаковић.

Атмосфера међу дјевојкама је одлична и надамо се да ћемо овај дио посла одрадити како треба и проћи у треће коло и да ће нам то дати додатно самопоуздање у наставку Премијер лиге БиХ. Гледали смо само једну њихову утакмицу, али је јако је лош снимак, тако да не можемо на основу једне утакмице процијенити каква је то екипа. Не знамо у каквом су стању тренутно. Спремали смо се на основу те утакмице, играћемо своју игру, потрудићемо се да наметнемо свој ритам и одведемо меч у своју корист. Играћемо од првог минута своје, док не осјетимо екипу каква је. Наравно, ту је и друга утакмица, шта год да се деси, ићи ћемо да побиједимо у обје утакмице. Надамо се ће бити дворана бити поприлично пуна, те бих овом приликом позвала публику да дођу да нас подрже и буду нам вјетар у леђа – истакла је Новаковић.

(борац-спорт, фото: ЖРК Борац)

Сљедеће утакмице

Игман

Премијер лига БиХ

25. новембар 2023.

13:00

Борац

 

Слога

Премијер лига БиХ

11. новембар 2023.

18:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

19. новембар 2023.

19:00

Слога

 

Борац

Премијер лига БиХ

1. новембар 2023.

19:00

Радник

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Рукомет