Пратите нас

Рукомет

Мирко Микић отишао из Борца, каријеру наставља у тузланској Слободи

Мирко Микић, досадашњи тренер рукометаша Борца, одлази са ове функције, након два мандата на црвено-плавој клупи. Тренерску каријеру наставиће у тузланској Слободи, гдје ће наставити да тренира два дојучерашња првотимца Борца, Луку Кнежевића и Марка Лукића.

Већ неко вријеме пратим шта се дешава у Рукометном клубу Слобода, око четири-пет година и самим тим ти првобитни разговори су текли поприлично глатко и у  опуштеној атмосфери, гдје сам се ја отприлике увјерио у све оно што сам знао од раније, а то је да се ради о једном страшно организованом клубу са јасном амбицијом и циљем. Мислим и да дијелимо исту енергију кад је наш спорт у питању, мислим да дијелимо исти ентузијазам и, бар из неког мог угла, мислим да су преговори текли врло лако, да смо успјели да се договоримо око наше будуће сарадње. Морам истаћи да сам заиста срећан зато што сам се договорио са РК Слобода из Тузле и да се радујем нашој сарадњи и исто тако, послије дуго времена једва чекам да крену припреме како бисмо отпочели с радом – рекао је Микић приликом представљања у Тузли.

Микић је први пут на кормило стигао у јесен 2018. године, са позиције спортског директора, замијенивши на клупи дотадашњег тренера Бојана Унчанина.

На мјесту главног тренера остао је до почетка 2021. године, када је стигао Веселин Вујовић, чији је Микић био помоћник, да би након одласка Вујовића, у љето исте године, поново постао главни тренер.

Са Борцем је Микић освојио пет трофеја – два у Премијер лиги БиХ (2020. и 2022. године) и исто толико у Купу Републике Српске (2020. и 2022. године), те један у Купу БиХ (2021. године).

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

 

Сљедеће утакмице

Игман

Премијер лига БиХ

25. новембар 2023.

13:00

Борац

 

Слога

Премијер лига БиХ

11. новембар 2023.

18:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

19. новембар 2023.

19:00

Слога

 

Борац

Премијер лига БиХ

1. новембар 2023.

19:00

Радник

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Рукомет