Пратите нас

Рукомет

Микић веома задовољан партијом против Вогошће: Најважније да ријешимо ствари у главама, да играчи виде да се може!

Тренер рукометаша Борца Мирко Микић веома је задовољан партијом његових изабраника у дуелу са Вогошћом, који је завршен тријумфом црвено-плавих резултатом 29:24.

Вогошћа је јако озбиљна екипа, доста добро је ушла у ову сезону. Сама чињеница да су били на врху табеле прије ове утакмице говори томе у корист, тако да смо знали да морамо да одиграмо добро, да морамо да поправимо неке ствари које нису биле добре у претходне три утакмице. Не треба превише ни хвалити, али то је прије свега приступ, мотивисаност, овакав став, самопоуздање… које треба да прикажемо у свакој утакмици, у свакој секунди, поготово што имамо много повријеђених играча. Сад ћемо спуштати лопту, спремати се за Завидовиће и тражити од играча да понове приступ какав је био у овој утакмици – рекао је Микић, истакавши да је ова утакмица показала да млади играчи заслужују да добију шансу.

Нећу никога наградити, нећу никоме дати ниједну секунду зато што ми је неко симпатичан или зато што имам неке афинитете и симпатије према Борчевим играчима. Код мене ће играти онај ко добро тренира и то се показало. Онај ко је боље тренирао играо је ову утакмицу више него онај ко је слабије тренирао или слабије играо претходне утакмице, тај је имао мању минутажу. Врло битно је и да нам се враћају играчи који се опорављају. Вратио се Амар Грачић, одмах је течнији напад, одмах је љепша игра, интелигентнија су рјешења… Сваки човјек нам значи, свачији допринос је врло битан и надам се да ћемо наставити у овом ритму.

У наредном колу Борац ће гостовати Криваји у Завидовићима.

Нећемо сад дизати никакве тензије, нећемо правити никакву еуфорију, једноставно спремаћемо се. Чека нас тренинг опоравка, спремамо се исто за сваку утакмицу. Најважније је да ми ријешимо проблеме које смо имали до сада, са повријеђеним играчима, да ријешимо неке ствари у главама, да се види да се може, а може се сигурно. Момци много тренирају, раде и само хоћу да то покажу на терену – закључио је Микић.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Широки Бријег

Премијер лига БиХ

27. септембар 2023.

18:30

Борац

 

Какањ

Премијер лига БиХ

6. мај 2023.

18:00

Борац

 

Котор Варош

Прва лига Републике Српске

4. фебруар 2023.

18:00

Борац

 

СФК 2000

Премијер лига БиХ

25. октобар 2022.

14:30

Борац

 

Радник

Премијер лига БиХ

25. фебруар 2023.

19:00

Борац

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Рукомет