Пратите нас

Фудбал

Лешинари “запалили” Бањалуку: Прослављен Дан Републике и пружена подршка српском народу у Црној Гори

Лешинари су вечерас ”запалили” Бањалуку!

Најватреније присталице Борца окупиле су се вечерас, заједно са суграђанима, на платоу испред Храма Христа Спаситеља и пригодном бакљадом, уз патриотске пјесме, транспаренте и пароле, обиљежили 9. јануар – Дан Републике Српске, и пружили подршку српском народу у Црној Гори, који данима уназад протесује због доношења Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница.

Овом Закону оштро се противи Српска православна црква, а према њему, сви вјерски објекти и земљиште које вјерске заједнице користе на територији Црне Горе, а за које се утврди да су изграђени, односно прибављени из јавних прихода државе или су били у државном власништву до 1. децембра 1918. године те на одговарајући начин прешли у руке неке вјерске заједнице, биће препознати као државна имовина.

Црногорска православна црква подржала је Закон сматрајући да ће њиме “бити враћена имовина незаконито преписана Српској православној цркви (СПЦ).”

СПЦ, која не признаје Црногорску православну цркву, истиче да је Закон параван за отимање њених цркава и манастира у тој земљи те да је усмјерен против њеног дјеловања.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Широки Бријег

Премијер лига БиХ

23.2.2020.

17:30

Борац

 

Слобода

Премијер лига БиХ

22.2.2020.

17:00

Борац

 

OKK Козара

Друга лига Републике Српске

24.2.2020.

20:30

СКК Борац 1947

 

Темпо

Премијер лига БиХ

22.2.2020.

18:00

Борац

 

Борац

Куп БиХ

23.2.2020.

20:00

Хаџићи

Више из Фудбал