Пратите нас

Фудбал

Лешинари “запалили” Бањалуку: Прослављен Дан Републике и пружена подршка српском народу у Црној Гори

Лешинари су вечерас ”запалили” Бањалуку!

Најватреније присталице Борца окупиле су се вечерас, заједно са суграђанима, на платоу испред Храма Христа Спаситеља и пригодном бакљадом, уз патриотске пјесме, транспаренте и пароле, обиљежили 9. јануар – Дан Републике Српске, и пружили подршку српском народу у Црној Гори, који данима уназад протесује због доношења Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница.

Овом Закону оштро се противи Српска православна црква, а према њему, сви вјерски објекти и земљиште које вјерске заједнице користе на територији Црне Горе, а за које се утврди да су изграђени, односно прибављени из јавних прихода државе или су били у државном власништву до 1. децембра 1918. године те на одговарајући начин прешли у руке неке вјерске заједнице, биће препознати као државна имовина.

Црногорска православна црква подржала је Закон сматрајући да ће њиме “бити враћена имовина незаконито преписана Српској православној цркви (СПЦ).”

СПЦ, која не признаје Црногорску православну цркву, истиче да је Закон параван за отимање њених цркава и манастира у тој земљи те да је усмјерен против њеног дјеловања.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Слобода

 

Вогошћа

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

 

Ушће

Друга лига Републике Српске

април 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Радник

 

Криваја

Премијер лига БиХ

април 2020.

00:00

Борац

Више из Фудбал