Пратите нас

Фудбал

“Лешинари” суграђанима: Прославимо заједно Дан РС и подржимо српски народ у Црној Гори!

”Лешинари”, најватренији навијачи Борца, огласили су се саопштењем, у којем су позвали све грађане Бањалуке да им се придруже у четвртак, 9. јануара, у 21 час испред Храма Христа Спаситеља, како би на достојан начин обиљежили Дан Републике Српске, али и пружили подршку српском народу у Црној Гори.

Веећ неколико дана трају протести у овој земљи због усвајања Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница.

Овом Закону оштро се противи Српска православна црква, а према њему, сви вјерски објекти и земљиште које вјерске заједнице користе на територији Црне Горе, а за које се утврди да су изграђени, односно прибављени из јавних прихода државе или су били у државном власништву до 1. децембра 1918. године те на одговарајући начин прешли у руке неке вјерске заједнице, биће препознати као државна имовина.

Црногорска православна црква подржала је Закон сматрајући да ће њиме “бити враћена имовина незаконито преписана Српској православној цркви (СПЦ)”.

СПЦ, која не признаје Црногорску православну цркву, истиче да је Закон параван за отимање њених цркава и манастира у тој земљи те да је усмјерен против њеног дјеловања.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Премијер лига БиХ

8.12.2019.

15:00

Слобода

 

Слобода

Премијер лига БиХ

фебруар 2020.

00:00

Борац

 

Hunters

Друга лига Републике Српске

јануар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Модрича

Премијер лига БиХ

8.11.2019.

19:00

Борац m:tel

 

Хаџићи

Премијер лига

9.11.2019.

18:00

Борац

Више из Фудбал