Пратите нас

Фудбал

Енвер Кулашин проглашен за најперспективнијег фудбалера Републике Српске!

Првотимац Борца Енвер Кулашин проглашен је за најперспективнијег фудбалера Републике Српске за 2022. годину, на манифестацији ”Дан фудбала”, у организацији Фудбалског савеза Републике Српске и дневног листа ”Спортски журнал”.

Награда носи име ”Срђан Качар”, у знак сјећања на трагично настрадалог фудбалера Борца и Партизана, а поред Кулашина, у конкуренцији за ово признање били су и Кристијан Пенић (Крупа) и Давид Чавић (Леотар).

За најбољег фудбалера Републике Српске  (награда ”Велимир Сомболац” проглашен је првотимац Лакташа Бојан Марковић, у конкуренцији Милоша Аћимовића (Леотар) и Срђана Мрзића (Крупа). Награду ”Илија Миљуш” за најбољег тренера, другу годину заредом, добио је Владимир Илић (Крупа), а иза њега су остали Миљан Бајић (Лакташи) и Зоран Ћургуз (Слога Меридиан).

Признање ”Илија Пантелић” за најбољеф фудбалског радника добио је предсједник Слоге Меридиан Мирослав Кршић, испред Игора Радељића (Лакташи) и Милана Реновице (Гласинац), док је награду ”Ратко Крагуљ” за најбољег судију добио Дамир Лазић из Брчког, у конкуренцији Стефана Тешановића (Источно Сарајево) и Драгана Тодића (Добој).

Златну повељу ”Миљан Миљанић” постхумно је добио легендарни српски фудбалер и тренер Синиша Михајловић, који је преминуо крајем 2022. године у 54. години након дугогодишње борбе са леукемијом, док је награда ”Др Милан Јелић” за животно дјело припала Ранку Цвијићу (Поткозарје).

Зоран Аврамовић добио је специјално признање за афирмацију фудбала у Републици Српској, док је специјално признање за унапређење специјалних паралелних веза Србије и Републике Српске уручено Борису Врховцу.

Специјално признање за унапређење и очување моралних и професионалних вриједности спортског новинарства добио је Лазо Бакмаз, спортски новинар из Новог Града.

Милорад Кошарац, бивши директор Славије, добитник је специјалног признања за очување традиције, док је специјално признање ”амбасадор фудбала”, награду “Михаило Андрејевић – Андрејка” добио Иван Ћурковић, почасни предсједник Партизана и прослављени голман.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

m:tel Премијер лига БиХ

7. мај 2023.

19:30

Сарајево

 

Какањ

Премијер лига БиХ

6. мај 2023.

18:00

Борац

 

Котор Варош

Прва лига Републике Српске

4. фебруар 2023.

18:00

Борац

 

СФК 2000

Премијер лига БиХ

25. октобар 2022.

14:30

Борац

 

Радник

Премијер лига БиХ

25. фебруар 2023.

19:00

Борац

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Фудбал