Пратите нас

Фудбал

Борац у тешкој ситуацији, пролонгиран почетак припрема: Сви без плате од јула, хитно потребна 2 милиона КМ

Фудбалски клуб Борац налази се у тешкој финансијској ситуацији, због чега је почетак припрема пролонгиран за 14. јануар, иако је било планиранно да се црвено-плави окупе четири дана раније.

Основни разлог зашто смо помјерили почетак припрема је недостатак новца, јер играчима, запосленима у радној заједници и добављачима дугују од јула. Ту су и дуговања према хотелима. То је практично шест плата, а у ту треба урачунати и нека потраживања одраније, прије свега мислим да дуговања према играчима, који су са Градског стадиона отишли љетос. Ријеч је о износу од 2.000.000 марака и сигурно је да овај проблем у овом тренутку не можемо да ријешимо. Већ смо обавили разговоре са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и другим релевантним институцијама и надам се да ће бити пронађено рјешење за наше проблем – рекао је потпредсједник Борца Богољуб Зељковић за Глас Српске.

Други човјек бањалучког клуба навео је да постоји могућност да већина играча активира FIFA правило по којем су послије четири неисплаћене плате слободни у избору друге средине.

То би био најгори могући сценарио и сви се надамо да до тога неће доћи. Уколико се то ипак деси, у јавност ћемо изаћи са транспарентним подацима у којима ће сви наши трошкови бити јавно изнесени и из којих ће се видјети да са буџетом који смо имали нисмо једноставно могли да испратимо све текућа потраживања.

Велики број играча већ је напустио Градски стадион у паузи између двије полусезоне. Из Борца су отишли Никола Андрић, Марко Гајић, Горан Закарић, Амар Бегић, Дино Ћорић, Милан Спремо и Иван Гргић, док се са Момчилом Мркаићем преговара око останка.

Мркаићу је уговор истекао 1. јануара и он је слободан играч, али још преговарамо са њим јер желимо да наставимо сарадњу. Вјерујем да ћемо наћи заједнички језик, али прије тога је потребно да се ријешимо горуће ствари.

Уколико се финансијска ситуација поправи, припреме би, каже Зељковић, требало да теку по плану.

План је да 27. јануара отпутујемо на припреме у Анталију да би се екипа адекватно припремила за наставак сезоне у којој нам циљеви остају они највиши. А то је да по четврти пут узастопно буде изборен пласман на европску сцену. Да ли ће то бити кроз првенство или у Купу БиХ мање је битно. Свјесни смо да до циља не можемо доћи без адекватних појачања. Већ радимо када је ријеч о том питању, али је у овој ситуацији илузорно причати о тим стварима, јер је неизвјесно да ли ћемо успјети да ријешимо проблем – рекао је Зељковић за бањалучки лист.

(борац-спорт, фото: ФК Борац)

Сљедеће утакмице

Широки Бријег

Премијер лига БиХ

27. септембар 2023.

18:30

Борац

 

Какањ

Премијер лига БиХ

6. мај 2023.

18:00

Борац

 

Котор Варош

Прва лига Републике Српске

4. фебруар 2023.

18:00

Борац

 

СФК 2000

Премијер лига БиХ

25. октобар 2022.

14:30

Борац

 

Радник

Премијер лига БиХ

25. фебруар 2023.

19:00

Борац

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Фудбал