Пратите нас

Фудбал

Борац раскинуо уговоре са Турањанином и Арсићем

Никола Турањанин и Владимир Арсић више нису чланови Фудбалског клуба Борац!

Руководство ”црвено-плавих” раскинуло је уговоре са 19-годишњим играчима, који су заједно са још пет фудбалера из јуниорског погона били прикључени припремама сениорског тима у турској Анталији.

Ову информацију јавност је дочекала са изненађењем, ако се зна да су поменути играчи можда и најталентованији изданци генерације ”2001” Борчеве омладинске школе.

То није била моја жеља. Ја сам хтио да се опробам у сениорском фудбалу у Борцу јер сам из Бањалуке, прошао сам све омладинске категорије. Није ми најјасније зашто више нисам у Борцу, то је питање за управу. То је искључиво њихова одлука да раскину уговор. Ја нисам био за то. Ја сам хтио да останем и да се трудим да помогнем клубу да остваримо што боље резултате. Било је ту неких менаџерских понуда на које ја нисам пристао. Била је и прича да идем на позајмицу у Лакташе, то такође није реализовано – рекао је за бањалучки портал Мондо Никола Турањанин, стријелац осам голова у протеклој полусезони јуниорске Премијер лиге БиХ.

Шта је о цијелој ситуацији рекао први човјек клуба Вицо Зељковић?

Након припрема,договор у клубу је био да са младим играчима на које смо рачунали продужимо уговоре. Међутим, нисмо могли да се договоримо са Арсићем и Турањанином и постојећи уговори с њима су раскинути. Арсићу желим срећу у каријеру, надам се да ће своје снове остварити негдје другдје, а ми имамо добру тренинг компензацију ако он успије да направи каријеру, што бисмо вољели. Турањанин је имао потписан уговор са одређеном менаџерском агенцијом, а ми не дозвољавамо да разне агенције и мешетари пливају око клуба и када год се неко појави да потписују уговоре, дижу их у небеса, утичу на њих да они не могу да буду фокусирани. Жељели смо да то све рашчистимо и играчима који имају такву врсту менаџерске сарадње понудили смо нови уговор са Борцем гдје би у случају продаје сав новац припао клубу. Таквима који су имали менаџерске уговоре понудили смо уговор са агенцијама са којима ради клуб, остали који немају  потписали су уговор са клубом нормално и ту нема ништа спорно – истакао је Зељковић.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Пријатељска утакмица

11. јул 2020.

17:00

Спартак

 

Борац

Премијер лига БиХ

септембар 2020.

00:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

новембар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2020.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

септембар 2020.

00:00

Борац

Више из Фудбал