Пратите нас

Ватерполо

Борац био у вођству, Бањалука отишла! Прекинут први градски ватерполо дерби – тренер гостију Слободан Граховац повукао екипу са утакмице

Окршај Борца и Бањалуке у оквиру Прве Б лиге Србије, први градски ватерполо дерби икад, није завршен у базену – прекинут је седам минута прије краја, када је тренер гостујуће екипе Слободан Граховац повукао екипу са утакмице…

При резултату 9:7 за играче у црвено-плавим капицама, арбитри су досудили петерац за Борац, што се Граховцу није допало, па је одлучио да прије времена стави тачку на меч који је требало да представља празник ватерпола на Градском олимпијском базену.

Све до тог тренутка, тим који предводи Давор Јосиповић потпуно је контролисао дешавања на терену, па је први осмоминутни период завршио без примљеног гола (3:0), потом на петоминутну паузу отишао уз плус два (4:2), док је на уласку у посљедњи квартал имао такође имао предност од два гола (8:6).

Након што је Граховац одбио да настави меч, судијама и делегату није преостало ништа друго него да означе крај утакмице, а правила су у овом случају јасна. Борцу ће припасти побједа, а на Такмичарској комисији Ватерполо савеза Србије је то и верификује у службеном билтену.

Иначе, након што је означен крај меча, ватерполисти Борца почели су да славе са навијачима – али у мраку, с обзиром на то да је недуго након утакмице нестало електричне енергије на базену!

Погледајте како је то изгледало:

(борац-спорт, фото/видео: МОНДО/Славен Петковић)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Ватерполо