Пратите нас

Фудбал

Жељезничар на Градском – за крај низа дербија!

Паклени низ премијерлигашких дербија фудбалери Борца завршавају у недјељу (12. новембар) на Градском стадиону, гдје ће са почетком у 15.15 часова укрстити копља са Жељезничаром.

Тим са ”Грбавице” пролази кроз веома турбулентан период, дошло је и до промјене тренера, па је умјесто Нермина Башића, са којим је споразумно раскинут уговор налон лошијих резултата, стигао Саудијац Абдулхаким Ал-Туваијри. Треба, међутим, имати на уму да је сарајевски премијерлигаш једини поразио црвено-плаве у досадашњем току сезоне (2:0)…

То говори да се ради о квалитетном саставу. Ми, међутим, из утакмице у утакмицу играмо све боље, поготово дербије, тако да очекујем да одиграмо на истом нивоу. Из мог тренерског угла, можда нам недостаје да будемо мирнији и квалитетнији у завршници. Вјерујем, ипак, да ће ова утакмица показати да смо у доброј форми. Желимо да се реванширамо Жељезничару на поразу који смо доживјели у Сарајеву и да на паузу одемо мирно и припремимо се за завршетак полусезоне. Надам се да ћемо уз помоћ наших навијача то и остварити – истакао је тренер Борца Винко Мариновић у најави ове утакмице.

Представницима медија на данашњој конференцији за новинаре обратио се и капитен Срђан Граховац.

Чека нас још један дерби у низу. Екипа игра све боље и боље, што показују и резултати. У низу ових квалитетних утакмица, мислим да смо можда заслужили и више, иако остварено одговара више нама него конкурентима. Растемо као екипа и мене као капитена то радује. Задовољство је да радим са оваквом групом момака. Показало се да имамо широк кадар, ту су неки који нису били у саставу, а када је дошло вријеме да играју и помогну, на прави начин су одговорили задацима. Мислим да је то наш највећи квалитет – рекао је Граховац, додавши о самој утакмици:

Очекује нас стари познаник, једина екипа која нас је побиједила и сигурно да неће бити лако. Недјеља је, одличан термин, играмо пред нашим навијачима, које бих овом приликом позвао да дођу у што већем броју и подрже нас у посљедњој утакмици ове полусезоне код куће. Идеална је прилика да се сви заједно скупимо, направимо праву домаћинску атмосферу и испратимо Жељезничар кући без бодова – наставио је Граховац.

До краја полусезоне Борац ће играти само ван Бањалуке – слиједе гостујући окршаји са Игманом, Слогом Меридиан, Звијездом 09 и Посушјем, а не треба заборавити ни дуел са Радником из Хаџића у Купу БиХ.

Досадашњи резултати показали су да нам никакав проблем не представља играње у гостима. Апострофирамо стално да екипа има карактер, што показују наши резултати, тако да ту неће бити проблема. Приступ је увијек исти, знамо за кога и за шта играмо, тако да увијек идемо на побједу без обзира играли код куће или на страни – закључио је Граховац.

(борац-спорт, фото: МОНДО)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font