Пратите нас

Рукомет

Борац био на плус три, имао контру за ”икс” у посљедњем минуту, на крају поражен у Вогошћи

Рукометаши Борца укњижили су девети пораз у Премијер лиги БиХ изгубивши у дербију 19. рунде од Вогошће резултатом 27:25.

Након деветог неуспјеха, а другог везаног, тим Мирка Микића је на десетој позицији са 16 бодова, док је Вогошћа послије 12. побједе другопласирана уз девет бодова више.

Два тима су се смјењивала у вођству добрим дијелом првог полувремена, које је завршено минималном предношћу Борца (11:12) након гола Никше Петровића у посљедњем нападу.

У првој половини другог дијела Борац је имао и три гола предности и чинило се да контролише резултат, али су домаћи предвођени сјајним голманом Бекиром Чордалијом, који је до краја меча уписао 17 интервенција, преокренули резултат и на крају тријумфовали.

Међутим, без драме није могло. При резултату 26:25 у претпосљедњем минуту, Вогошћа је кренула у напад са играчем мање, а кад га није материјализовала голом, услиједила је контра Луке Перића за ”икс”.

Међутим, баш у том нападу је Чордалија уписао своју посљедњу одбрану на утакмици, да би у наредном нападу Вогошћа постигла гол за плус два на 15 секунди до краја и на тај начин овјерила побједу.

Елис Мемић је у домаћем тиму постигао шест голова, док је Никола Грујић укњижио пет. У Борчевом табору истакли су се Милош Њежић и Лука Перић са пет погодака.

У наредној рунди, Борац ће бити домаћин Криваји.

ВОГОШЋА: Чордалија, Трапара, Мутапчић, Зулфић 4, Грујић 5, Тахировић, Омбаша 2, Семић, Бараковић, Јелачић 4, Мемић 6, Шестан, Бурић 3, Исаковић 2, Омановић, Џемиџић 1. Тренер: Сенад Скопљак.

БОРАЦ: Кнежевић, Бркић, Суботић, Њежић 5, Драганић 4, Перић 5, Ивановић, Петровић 3, Бајчета, Миљеновић 1, Каламанда 2, Рожић 4, Летић, Кнезовић, Рађеновић 1. Тренер: Мирко Микић.

(борац-спорт, фото: РК Вогошћа)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Рукомет

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font
slot online
sawer138
hokimulu