Пратите нас

Фудбал

Јуниори Борца играју за дуплу круну! Црвено-плави спојили седам побједа, у недјељу у Бањалуци дочекују Зрињски

Захваљујући низу одличних резултата, јуниори Борца дошли су до прилике да се боре за шампионску титулу!

Црвено-плави су спојили седам побједа у првенству, а посљедња у низу стигла је у сриједу, када су у заосталој утакмици 17. кола тријумфовали над градским ривалом Жељезничаром Спорт тим резултатом 5:1. Тако је Борац три кола прије краја бодовно изједначен са Сарајевом које је на првој позицији, те има два бода и меч више од Зрињског, који је на трећем мјесту и са којим ће одмјерити снаге у недјељу у Бањалуци (помоћни терен Градског стадиона, 16.00 часова).

Имамо потентну генерацију јуниора која је квалитетом и енормним залагањем на утакмицама и тренинзима дошла до ситуације да у посљедња три кола може да постане шампион БиХ. Потврда квалитета је и финале Купа БиХ које сљедећег четвртка играмо у Зеници против Сарајева. Уз играче, истакао бих стручни штаб са Ранком Станаревићем и Радованом Гајићем, координатора Игора Јанковића и управу која нам је омогућила сву могућу логистику. Кад све то спојимо, имамо ситуацију која је нормална а то је да је Борац респектабилан клуб, што доказују и резултати – поручио је Зоран Драгишић, тренер Борчевих јуниора, на конференцији за новинаре.

Црвено-плаве до краја премијелигашке сезоне чекају три дербија, три ”испита зрелости”. Први је заказан за 15. мај, када ће ”племићи” допутовати у Бањалуку.

Зрињски је респектабилна екипа, на крају полусезоне имали су четири бода више од нас, током сезони и девет, али су пар киксали, док смо ми ушли у серију од седам побједа, тако да је моја екипа апсолутни фаворит у недјељу. Даћемо све да их побиједимо и одмакнемо додатно на табели. Међутим, није ту Зрињски само у игри, ту је и Сарајево које има велики број репрезентативаца и мислим да првенство БиХ никада није било занимљивије него ове године. Надам се да имамо квалитета и знања да први пресијечемо врпцу – поручио је Драгишић.

У претпосљедњем колу Борац ће гостовати Широком Бријегу, а онда на крају сезоне још један ”шлагер” у Бањалуци – окршај са Сарајевом.

Самим уласком у овај побједнички низ идемо од утакмице до утакмице и не размишљамо много унапријед. Сигурно је да је распоред тежак, међутим, првак се постаје тако што побјеђујеш тешке противнике. Олакшавајућа околност је то што утакмице против директних конкурената играмо код куће, наш терен је свакако предност, а о Широком ћемо размишљати када та утакмица дође на ред – закључио је Драгишић.

Осим титуле, јуниорски првак БиХ добија и право да се такмичи у омладинској Лиги шампиона, која је огроман мотив!

Ријетко ко са наших простора има прилику да игра такво такмичење. На нама је да дамо свој максимум, а играње у Европи нам је додатни стимулас за играње и побједе – поручио је капитен јуниора Борца Давид Вуковић.

Филип Рачић позвао је навијаче да дођу у што већем броју на помоћни терен Градског стадиона и подрже екипу на путу ка побједи против Зрињског.

Чека над дерби утакмица која је веома битна због наших циљева, а то су освајање првенства и купа. Позивам навијаче да нас подрже јер нам њихова подршка даје вјетар у леђа. Имамо низ од седам побједа у првенству, атмосфера је одлична, напорно тренирамо и даћемо све од себе да освојимо титулу – категоричан је Рачић.

(борац-спорт, фото: МОНДО/Горан Арбутина)

 

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font GelsinX.com olarak Vozol Puff ve Saltica Puff Bar Satışı yapmaktayız. Vozol Puff Bodrum, Vozol Puff Antalya, Vozol Puff İstanbul ve Vozol Puff İzmir siparişlerinizi kurye ile hızlı teslimat veya kargo ile kapıda ödeme seçenekleri ile satış yapmaktayız. iqos terea sipariş iqos Heets sipariş