Пратите нас

Фудбал

Борац тријумфовао на крају сезоне, у Премијер лигу БиХ без Дарка Војводића

Фудбалери Борца савладали су данас Рудар Приједор резултатом 2:0 у посљедњем, 32. колу Прве лиге Републике Српске, односно десетом у плеј-офу.

Оба гола за клуб из Платонове улице постигао је члан јуниорске селекције Никола Турањанин. Први пут је мрежу иза леђа Мирзе Хамзабеговића затресао у 34. минуту након асистенције Бојана Батара, док је у 82. минуту примио лопту у казненом простору, преварио свог чувара и ударцем са десет метара послао лопту иза немоћног голмана Приједорчана.

Међутим, вијест дана са Градског стадиона је да досадашњи стратег црвено-плавих Дарко Војводић у наредној, премијерлигашкој сезони неће обављати ту функцију. Наиме, руководство клуба је са Војводићем, који је у Борац и Бањалуку стигао у марту 2019. године, договорило споразумни раскид сарадње.

Из Владике Платона 6 непосредно по окончању утакмице стигло је саопштњење за јавност, у којем су достављене изјаве предсједника клуба Вице Зељковића и сада већ бившег првог тренера Дарка Војводића.

Захваљујем се Дарку Војводићу који је био уз клуб када је било најтеже. Уз њега смо постигли сјајан резултат и повратак у Премијер лигу БиХ што није био лак посао, сав уложени труд у протеклој сезони био је ипак и исцрпљујућ за њега. Период иза нас узео је свима нама много енергије, а њему можда и највише. Због тога смо и договорили споразуман раскид уговора – рекао је Зељковић у изјави достављеној у саопштењу.

Хвала свима који су ми омогућили да водим један овако велики клуб као што је Борац, мислим да сам оправдао очекивања и мислим да могу уздигнута чела и чиста образа да напустим овај клуб. Хвала свима, а Борцу желим све најбоље у будућности – навео је Војводић.

Без додјеле пехара шампиону?!

Куриозизет је чињеница да послије меча са тимом из града на Сани није било додјеле пехара новим шампионима Републике Српске и повратницима у БХ Телеком Премијер лигу БиХ. Како смо успјели незванично да сазнамо, трофеј ће бити уручен на првој утакмици Борца пред домаћом публиком у наредној такмичарској сезони!?

БОРАЦ – РУДАР ПРИЈЕДОР 2:0

стријелци: 1:0 Турањанин (34.), 2:0 Турањанин (82.), стадион: Градски, гледалаца: 150, судија: Велибор Гиговић (Градишка), жути картони: Боснић (Борац), Марић, Мркић (Рудар Приједор).

БОРАЦ: Тркуља, Кујунџић (од 23. минута Ћосић), Вуковић, Радуловић, Бајић, Јакуповић, Ст. Дујаковић, Боснић (од 67. минута Си. Дујаковић), Батар, Поповић, Турањанин. Тренер: Дарко Војводић.

РУДАР ПРИЈЕДОР: Хамзабеговић, Рамић (од 32. минута Живанић), Лезић, Гаврановић, Пекија, Кукавица, Црномарковић (од 59. минута Микић), Мркић, Мујагић, Марић, Драгић (од 75. минута Палић). Тренер: Неџад Жерић(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

20. маj 2024.

17:00

Игман

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

18:00

Хаџићи

Више из Фудбал

Adv.
Sans Serif Fonts
Popular Fonts
Yayinlanacak
Serif Fonts
Script And Handwritten
Display Fonts
Handwriting Fonts
Typeface Fonts
Decorative Fonts
Brush Fonts
Modern Fonts
Retro Fonts
Vintage Fonts
Modern Sans Fonts
SVG Fonts
Logo Fonts
Creative Fonts
Calligraphy Fonts
Montserrat Font
Raleway Font
Coffee Morning Sans
Horizon Font
Gotham Font