Пратите нас

Ватерполо

ВК Борац: Да ли Слободан Граховац сам стоји иза опструкције ВК Борац?!

На недавно одржаној сједници Скупштине Ватерполо клуба Борац, челници овог спортског колектива упознали су јавност са резултатима које су постигли од реактивирања (септембар 2017) до данас, али и са опструкцијама функционисања са којима се суочавају, од неадекватних услова за тренирање преко закључавања голова до одбијенице за пријем у ВС РС.

Ових дана, ВК Борац сусреће се са новим проблемом: ВК Бања Лука, чији је предсједник Слободан Граховац, који је уједно и предсједник УО ВС РС и ВС БиХ, не жели да изда исписнице оним ватерполистима који су из тог клуба прешли у Борац.

Поред опструкције рада нашег клуба, Слободан Граховац је сада отишао и корак даље и опструише дјецу која каријеру желе да наставе код нас. ВК Бања Лука на челу са Слободаном Граховцем не жели да изда исписнице дјеци, а све покушава да се правда тиме да нисмо чланови Ватерполо савеза Републике Српске, гдје је Граховац предсједник Управног одбора. Након тога, исписнице су затражили родитељи те дјеце, али је и то одбијено. Сматрам, уз све наведено, да један човјек има монопол у ВС РС, а такође поставља се питање да ли остали чланови Управног одбора и Скупштине ВК Бања Лука и ВС РС подржавају ове незаконите опструкције које Слободан Граховац чини над Ватерполо клубом Борац – рекао је предсједник Ватерполо клуба Борац Давор Јосиповић у изјави за наш портал.

У саопштењу ВК Борац које је потписао предсједник Скупштине клуба Зоран Вукелић, такође се наводи да су родитељи играча који желе да каријеру наставе у ВК Борац добили одбијенице на захтјев за издавање исписнице из ВК Бања Лука, уз образложење да се ВК Бања Лука позива на одређене чланове Правилника о регистрацији и праву наступа играча ВС РС (Члан 1, Члан 2, Члан 3, Члан 19, Члан 22. и Члан 37.), а са којим родитељи нису били упознати при учлањењу дјеце у ВК Бања Лука.

У саопштењу се даље наводи да клуб и родитељи играча од предсједника ВК Бања Лука, ВС РС и ВС БиХ Слободана Граховца траже образложење и достављање наведеног Правилника као и Статута ВС РС, с обзиром да исти нису јавно доступни. Такође, у саопштењу се упућују апели свим надлежним институцијама да одреагују, спријече даље опструкције клуба, омогуће несметан рад и функционисање и спријече непоштовање права дјеце на избор у којем клубу желе да тренирају и наставе своју каријеру.

Комплетно саопштење можете да погледате у наставку чланка.

Сљедеће утакмице

 

Борац

Лига Републике Српске

24.11.2018.

15:00

Алфа Модрича

 

Коњух

Премијер лига

1.12.2018.

19:00

Борац

 

ОКК Козара

Друга лига Републике Српске

29.11.2018.

20:30

СКК Борац 1947

 

Борац m:tel

Премијер лига

30.11.2018.

19:00

Домаљевац
Више из Ватерполо