Пратите нас

Фудбал

Зоран Милинковић након четири године поново тренер Борца!

Нови тренер Борца у наредном периоду биће Зоран Милинковић, који је данас представљен на Градском стадиону на конференцији за новинаре и који се на мјесто тренера Борца враћа након четири године!

Милинковић је први мандат одрадио током 2017. године, од краја августа до половине новембра, и није се прославио (4-1-6, гол-разлика 12:13), а почетком деведесетих година прошлог вијека носио је дрес Борца, када је клуб наступао у првенству Савезне Републике Југославије.

Најприје бих искористио прилику да Борцу, стручном штабу на челу са Марком Максимовићем, свим играчима, навијачима, људима из клуба, од срца честитам освајање прошлосезонске титуле, заиста један сјајан резултат. Наступи у Европи су сигурно испунили срца свих Борчевих навијача. Добити прилику да водите шампиона једне земље није безначајна ствар. Амбиције су велике, ви добро познајете моју каријеру. Јесам тренер са високим амбицијама, “такмичарац” и једноставно, поклопиле су се амбиције. Заиста се радујем позиву, велика ми је част и вјерујем да могу да одговорим захтјевима овог пута у далеко бољим условима. Помно сам пратио све што се у протекле четири године дешавало у клубу. Мој први мандате није протрклао онако како смо жељели, али сјећате се и епилога шта се догодило. Од тог момента, па до данас, Борац у сваком смислу иде напријед. Околности су сјајне, Борац је данас стабилан клуб, нема никаквих дуговања, клуб гдје многи играчи желе да дођу и стварно овом приликом честитам људима на томе. Велике ствари су урадили и усмјерили га како треба. Екипа је квалитетна, то су доказали освајањем титуле. Желим да кажем да су сами подигли љествицу високо и биће сигурно захтјевно одбранитити титулу, али не и недостижно. Ово је мој трећи долазак у Бањалуку и нека буде по оној народној: трећи пут и Бог помаже – рекао је Милинковић на конференцији за новинаре.

Деби на клупи Борца Милинковић ће имати 7. или 8. августа, када црвено-плави буду гостовали у Посушју.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Вележ

m:tel Премијер лига БиХ

21. септембар 2021.

20:10

Борац

 

Слога

Премијер лига БиХ

18. септембар 2021.

19:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

октобар 2021.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2021.

00:00

Борац

 

Јединство

Премијер лига БиХ

24. септембар 2021.

18:00

Борац

Више из Фудбал