Пратите нас

Фудбал

Зељковић: Борац се неће угасити нити фузионисати са неким, играћемо Прву лигу Републике Српске

Фудбалски клуб Борац неће бити угашен нити ће се фузионисати са неким другим клубом, већ такмичење наставити у Првој лиги Републике Српске, поручио је на данашњој конференцији за новинаре потпредсједник клуба из Платонове улице Вицо Зељковић. Подсјетимо, Борац на јучерашњем засједању Другостепене комисије за лиценцирање ФС БиХ није добио лиценцу за наступ у Премијер лиги због дуга од скоро 600 000 КМ према Фудбалском клубу Џаја са којим није договорен споразум о исплати или репрограму дуга, те се, нажалост, сели у нижи ранг, иако су фудбалери на терену изборили опстанак освојивши девето мјесто у конкуренцији од 12 екипа.

Играћемо Прву лигу Републике Српске све до момента док се не ријеше дуговања према Џаји, али и према Брани Јанковићу и Станоји Штрпцу. Нећемо се враћати у Премијер лигу све док Борац не буде на “позитивној нули”. У наредних 15 дана јавности ћемо представити сва дуговања клуба након што буде извршена комплетна ревизија истих. Идеја о будућности клуба је била и да се крене из најнижег ранга такмичења, односно од Подручне лиге Бањалука, гдје би морао да се оснује нови клуб под именом Борац Бањалука. Међутим, ко сам ја да гасим Борац – рекао је данас Зељковић, запријетивши челницима Фудбалског клуба Џаја гашењем њиховог клуба, сматрајући их кривим за новонасталу ситуацију.

Заједно са сениорима Борца, у нижи ранг, у омладинске лиге под патронатом ФС РС, мораће и пионири и кадети, који су у сезони 2017-18 заузели висока мјеста у Премијер лиги БиХ и пред посљедње коло бити трећи, односно четврти, док ће јуниори остати у елити јер то такмичење дјелује независно од сениорског.

Иначе, вечерас за 19:00 часова, најватреније присталице Борца најавиле су протестно окупљање у парку Петар Кочић поводом актуелних дешавања у клубу.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

m:tel Премијер лига БиХ

28. новембар 2020.

17:00

Широки Бријег

 

Локомотива

Премијер лига БиХ

28. новембар 2020.

18:00

Борац

 

Борац 1972 (Дрвар)

Друга лига Републике Српске

28. новембар 2020.

11:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

27. новембар 2020.

19:00

Јединство

 

Борац

Премијер лига БиХ

29. новембар 2020.

19:30

Храсница

Више из Фудбал