Пратите нас

Рукомет

Због неадекватних услова Рукометни клуб Борац обуставља рад до даљњег!?

Као гром из ведра неба стигле су вијести из Господске улице: Рукометни клуб Борац, шампион Европе из 1976. године и освајач Купа IHF 1991. године, те вишеструки шампион и освајач куп-такмичења бивше Југославије, због изостанка адекватних услова обуставља дјеловање од четвртка, 13. септембра, до даљњег! Наведено је то у саопштењу које потписује директор клуба Владимир Бранковић, а у којем се наводи да се обуставља тренажни процес свих селекција, од првог тима до најмлађе екипе.

Саопштење које је стигло на нашу адресу и које је објављено на званичној Facebook презентацији клуба преносимо Вам у цјелости.

Највећи домаћи спортски бренд, Рукомети клуб Борац m:tel, од четвртка, 13.9.2018. године, престаје са припремама за почетак наредне сезоне, односно обуставља тренажни процес свих селекција, од првог тима до најмлађе генерације.

Разлози за овај радикалан потез, на који смо приморани, су недостатак не само финансијских средстава, него и инфраструктурних објеката за тренирање.

Посљедње двије седмице, због заузетости СД Борик, први тим, актуелни освајач Купа БиХ, тренирао је у дворани у Челинцу, што изискује нове значајне трошкове, а млађе категорије, које редовно освајају најсјајнија одличја и у БиХ и у региону, биле су приморане да тренинге одржавају у парку Младен Стојановић, што је недопустиво!

Подсјећамо да је ова управа, на челу са Миланом Радовићем и Маринком Умичевићем, у претходном периоду, уложила огроман труд, енергију, вријеме и новац да би вратила наслијеђене дугове. Претходних пет година, на годишњем нивоу, издвајана је трећина укупног буџета Клуба за враћање тих наслијеђених дугова, уз сервисирање текућих трошкова, а у том периоду освојили смо четири титуле шампиона БиХ и четири Купа БиХ.

Истичемо да, као одговоран колектив, трудимо се максимално измирити пореске обавезе, а ове године по основу пореза уплатили смо више од 70.000 КМ (порези, доприноси и ПДВ), од чега више од 60.000 КМ само у посљедњих 15-ак дана. Осим спортских резултата, ово је још један од разлога да добијемо далеко већу подршку свих актера нашег друштва него што је имамо.

Због свега наведеног, нисмо у могућности да обезбиједимо додатна средства како бисмо и у наредном периоду тренажни процес свих селекција одржавали ван Бањалуке, али и обезбиједили нормално функционисање Клуба. Нажалост, због тога приморани смо да, као један од ријетких клуба из Бањалуке и Републике Српске, који је изборио наступ у неком од европских такмичења, обуставимо рад до даљњег.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Зрињски

Премијер лига БиХ

24.8.2019.

20:00

Борац

 

Олимпијакос

Куп EHF

31.8.2019.

19:00

Борац

 

Уна

Друга лига Републике Српске

31.3.2019.

17:00

СКК Борац 1947

 

Младост

Полуфинале плеј-офа

13.4.2019.

18:00

Борац m:tel

Више из Рукомет