Пратите нас

Ватерполо

Ватерполисти Борца ослабљени показали карактер

Ватерполисти Борца су прошлог викенда наступили на турниру у Сарајеву, гдје су одмјерили снаге са екипама Академије Б из Сарајева и Јадрана из Неума. Дан прије поласка у Сарајево два првотимца, која су носиоци игре, морала су да откажу наступе због повреде и прехладе, па су црвено-плави ослабљени кренули пут Сарајева.

Првог дана ватерполисти нису показали свој пуни потенцијал. Ватерполисти Неума су славили резултатом 12:7, док је утакмица Борац – Академија Б завршила резултатом 6:6. У обје утакмице било је видљиво да ватерполистима Борца недостаје тренинга на базену, који ВК Борац тренутно користи само викендом јер су сви други вечерњи термини радним данима заузети.

Другог дана у базену на Отоци у Сарајеву друга прича. У првој утакмици дана ватерполисти Борца су побиједили Јадрана из Неума резултатом 10:4, док је сарајевска Академија Б поражена резултатом 8:6.

Кадети ВК Борац су одиграли двије утакмице са ПВК Академијом Б; у једној су славили резултатом 13:4, док је друга завршена резултатом 5:5.

Задовољан сам приказаним у Сарајеву, будући да смо наступили ослабљени, али је то отворило простора другим играчима да се докажу, који су оправдали очекивања. ВК Борац тренира у јако тешким условима, те се највише грешака дешава управо у транзицији игре, што се исправља бољим условима тренирања тј. могућности кориштења ватерполо игралишта, а не само пливачких пруга – рекао је тренер Давор Јосиповић за наш портал.

Поред спортског дијела у којем су снаге одмјерила три клуба из БиХ који раде у јако тешким условима и боре се за опстанак спорта и клуба како у свом граду тако и у БиХ, представници ових клубова су одржали састанак о тренутном стању у ватерполу у БиХ. Сва три клуба су се сложила да је ватерполо у БиХ у катастрофалном стању, те да је интерес сва три клуба напредак ватерпола на свим нивоима.

(борац-спорт, фото: ВК Борац)

Сљедеће утакмице

Игман

Премијер лига БиХ

25. новембар 2023.

13:00

Борац

 

Слога

Премијер лига БиХ

11. новембар 2023.

18:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

19. новембар 2023.

19:00

Слога

 

Борац

Премијер лига БиХ

1. новембар 2023.

19:00

Радник

 

Мира

Премијер лига БиХ

29. април 2023.

17:00

Борац

Више из Ватерполо