Пратите нас

Рукомет

Управа РК Борац се састала са Станивуковићем: Град обећао правну подршку у борби за пословни простор

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић са сарадницима одржао је данас састанак са представницима Рукометног клуба Борац у вези са актуелним питањима са посебним освртом на спорни простор у центру Бањалуке, који овај клуб потражује.

Као што је моја подршка била неупитна јуче на протесту, данас је договорена и правна подршка РК Борац у борби коју води за пословни простор који им припада – поручио је градоначелник након састанка у Градској управи.

Како је речено на састанку, Град ће да пружи сву подршку која је у његовој надлежности да се цијели правни процес у вези са повратом простора заврши у складу са законским прописима.

Током данашњег састанка било је ријечи и о условима за тренирање овог клуба, те је речено да ће у будућности морати да се гради нова дворана и у том правцу Град је начелно дао сагланост да ће урадити оно што је у његовој надлежности.

Разговарали смо и о изградњи рукометне дворане, али и о многим важним темама јер наше опредјељење је да чинимо само најбоље ствари за развој спорта у нашем граду, а овај састанак нам показује да смо на правом путу – поручио је градоначелник Станивуковић.

Како су навели из Рукометног клуба Борац – на састанку са градоначелником и његовим тимом, на којем су били предсједник Рукометног савеза Републике Српске, управа клуба и један од адвоката РК Борац – појашњено је и документовани су сви детаљи и чињенице, те уговори који, како су истакли – ”доказују да је пословни простор још од 1986. године власништво РК Борац, који само због ситних процедуралних грешака није уписан на РК Борац”.

Градоначелник је задужио свој правни тим да заједно са нашим правним тимом хитно преиспитају све неопходне правне радње и уложе се жалбе свим органима управе јер је ово јавни интерес од кога зависи егзистенција клуба. Такође је поручено да уколико РК Борац нађе интересантну локацију за Арену Борац, Град ће помоћи максимално са своје стране – навели су из управе Борца, уз захвалност градоначелнику што је одмах реаговао и што је заједно са својим тимом истакао да је јавни интерес испред приватног интереса.

(Град Бањалука, фото: А. Чавић)

Сљедеће утакмице

Борац

WWIN лига БиХ

30. март 2024.

16:00

Зрињски

 

Борац

Куп БиХ

27. март 2024.

19:00

Извиђач

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

31. март 2024.

17:00

Груде

Више из Рукомет