Пратите нас

Фудбал

”Улица ме никад није довела, улица ме неће ни смијенити!”

У најави посљедњег меча у јесењој полусезони, тренер Борца Владо Јагодић саопштио је да је ”добио пријетње смрћу”, те да је све ”документовано и пријављено надлежним органима”.

Такође, током претходне вечери, у центру града се појавио транспарент са натписом ”ВЛАДО ОДЛАЗИ”, а Јагодић се, у изјави за медије током данашњег заједничког ручка, осврнуо на ове ситуације.

Покушао сам да фокус ставимо на оно што је веома битно у овом тренутку, а то је Борац. Већ сам неколико пута говорио и волио бих да ме сви исправно разумију, прије свега. Ја сам Бањалучанин, Борац сам водио на 109 утакмица, било је ту преко 1500 тренинга, то није мала ствар. То што неко покушава од почетка у мом петом мандату, то је на једну страну. Ја знам са ким сам договарао долазак, знам врло добро шта смо договорили и шта су нам циљеви и шта ми је задатак. Тај задатак покушавам да направим што боље и зато сам намјерно навео чињенице које нико не може да побије. То што је неко незадовољан, то што неко има личне фрустрације, то су неке друге ствари. Све могу да трпим до одређеног момента и зато сам био јасан да ће институције одрадити свој дио посла. Пашће маске врло брзо. Персонално, не дам се и не бојим се никога, а стојим испред струке клуба који је број 1 на овим просторима.  Никад ме улица није доводила, никад ме улица неће ни смијенити. Ја поштујем истинске навијаче и њима се извињавам, ако неко мисли да је то уперено према оним правим Борчевим навијачима. Међутим, не могу да дозволим да се шачица неких сподоба или људи, откако сам дошао, тако понаша. Кад сам побиједио 6:0 или 4:3, био сам лош тренер. Најавили су транспарент управо ти, та тројица који су фокусирани у поступку који се води, тако да је ту све јасно – истакао је Јагодић.

У наредним данима услиједиће детаљна анализа свега, а у наредних десет дана, истиче Јагодић, све клупске ствари ће бити разријешене.

Анализа је скоро готова, ових дана сам мало болестан, али ћу то изгурати на вријеме. Анализираћемо све у клубу. Нико није незамјенљив, ја то увијек говорим. Мене су смјењивали и кад сам титулу освојио, а урадићу шта је интерес клуба. Знам врло добро коме треба да поднесем извјештај, знам врло добро шта смо урадили и шта су циљеви даље. Хоће ли Владо Јагодић добити повјерење управе клуба и наставити даље, то ће одлучити људи који воде клуб. Ја одговорно сад, овдје пред камерама тврдим, да сам чинио све што могу јер ми је стало. И ја бих волио да сад имам осам бодова више, али немам и то је фудбал. Од шест битних ствари ми смо пет одрадили у пуном облику. У првенству ништа није изгубљено, има још да се игра, у фудбалу су увијек три резултата могућа, а то што неко није уклизао на аут-линији, па нисмо спријечили гол три минута прије краја…. Будите и ви сад искрени, па реците је ли ту крив тренер. Не можемо то тако да гледамо. Слиједи десет дана у којима ћемо све разријешити. Идемо по плану да се заврши прича око актуелног играчког кадра. Има занимљивих, има незадовољних вјероватно, има и оних који нису задовољили. Прво ћемо то ријешити, а онда ћемо по договору искористити дане око Нове године, седам дана прије и седам послије, да попунимо екипу, са оним што нас треба, и да десетог јануара, кад почну припреме и кад дођете ви сви, кад се поздравимо на прозивци, да имамо јасну слику играчког кадра који нам је потребан – закључио је Јагодић.

(борац-спорт, фото: Никола Кулага/ФК Борац)

Сљедеће утакмице

Тузла City

m:tel Премијер лига БиХ

13. децембар 2020.

13:00

Борац

 

Слога (Горњи Вакуф/Ускопље)

Премијер лига БиХ

16. децембар 2020.

18:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

30. јануар 2021.

16:30

ОКК Борац Мако Принт

 

Борац

Премијер лига БиХ

18. децембар 2020.

19:00

Домаљевац

 

Борац

Премијер лига БиХ

6. децембар 2020.

19:30

Храсница

Више из Фудбал