Пратите нас

Фудбал

У ресторану Агапе одржано ”Црвено-плаво вече”

У ресторану Агапе у Бањалуци вечерас је одржана манифестација под називом Црвено-плаво вече, којом је Фудбалски клуб Борац закључио 2018. годину.

Осим најужег руководства Републике Српске предвођеног предсједницом Жељком Цвијановић и мандатаром за састав Владе РС Радованом Вишковићем, споменутој манифестацији присуствовао је и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, бројни пријатељи клуба и представници спонзора, као и делегација Фудбалског савеза Србије у чијем саставу су били предсједник Славиша Кокеза, потпредсједници Ненад Бјековић и Марко Пантелић и спортски директор Дарко Ковачевић.

На Црвено-плавој вечери презентовано је урађено у протеклом периоду; Борац је, гледајући такмичарске резултате, освојио јесењу титулу у Првој лиги Републике Српске, док је, са организационе и финансијске стране, акценат стављен на информацију из текуће седмице да је дуг клуба из Платонове улице према Пореској управи Републике Српске смањен за 7 000 000 КМ и сада износи 6 милиона КМ. Такође, било је ријечи и о новим, инфраструктурним пројектима клуба, што се односи на изградњу дворане непосредно уз помоћни терен, којом би знатно био олакшан тренажни процес у зимском периоду.

Предсједник Управног одбора Вицо Зељковић поручио је на вечерашњој манифестацији да “почиње нова ера клуба”, најављено је да ће ентитетске институције предвођене Жељком Цвијановић и Радованом Вишковићем клубу помоћи са 500 000 КМ, док ће Град Бањалука на рачун клуба уплатити 100 000 КМ. Такође, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да очекује да “већ сљедеће године Фудбалски клуб Борац постане један од најбољих спортских колектива у БиХ”, те да “обезбиједи учешће на европској сцени”.

(борац-спорт, фото: mondo.ba)

Сљедеће утакмице

Жељезничар

Премијер лига БиХ

20.7.2019.

20:30

Борац

 

Извиђач

Финале плеј-офа

8.6.2019.

20:00

Борац

 

Уна

Друга лига Републике Српске

31.3.2019.

17:00

СКК Борац 1947

 

Младост

Полуфинале плеј-офа

13.4.2019.

18:00

Борац m:tel

Више из Фудбал