Пратите нас

Фудбал

У Музеју спорта отворена поставка ”Борац, то је љубав моја”

У Музеју спорта данас је отворена поставка ”Борац, то је љубав моја”, посвећена Фудбалском клубу Борац.

Ово је четврта поставка у Бориковом Музеју, након ”Трофејне Бањалуке”, међународног спорта и Рукометног клуба Борац.

За Борац ова поставка представља велику ствар. Желим да поздравим ве бивше и садашње играче који су заслужни за све ово и који су својим дјелом помогли да овај музеј буде отворен и дали нам смјерницу да ми који тренутно играмо покушамо да га додатно обогатимо. Дуго сам већ у Борцу, али много је ту ствари које нисам знао и заиста има пуно тога да се види – рекао је капитен садашње генерације Борца Стојан Врањеш.

Поставком се поноси и Стојан Малбашић, бивши првотимац и прослављени члан Борца, а данас предсједник клуба.

Борац има дугу и богату историју и треба сви Бањалучани, али и сви људи који воле Борац и фудбал широм Републике Српске, да дођу овдје и увјере се у велике успјехе клуба. Без лажне скромности, моја генерација је можда највише овдје заступљена јер смо у том периоду правили велике успјехе. Надам се да ће и наредне генерације поновити наше успјехе и наћи своје мјесто у овом музеју.

Приликом отварања поставке, присутнима се и обратио и некадашњи први човјек клуба а данас предсједник ФС РС и ФС БиХ Вицо Зељковић.

Ради се о лијепом догађају, који је потврда да када се плански ради, могу да се ураде добре ствари. Борац је данас организован клуб и честитам им на оствареним резултатима. Искористио сам данас прилику да поразговарам са господином Малбашићем и чуо сам много ствари о функционисању клуба. Битно је напоменути да је клуб наставио добрим смјером откако сам отишао. Познато је да је тада клуб био у предстечајном стању, са вишедеценијским милионским дуговима и све је то ријешено. Клуб је на нултој фази и може даље да се развија и функционише, како би и даље постиза добре резултате и обрадовао све оне који воле Борац и Бањалуку – рекао је Зељковић.

Поставка ће се у Музеју спорта нала два мјесеца, а посјетиоци ће прилику да је виде имати раним даном од 13 до 18 часова, те викендом од 10 до 14 часова.

Улаз је слободан за све посјетиоце.

(борац-спорт, фото: МОНДО/Бојан Јаковљевић)

Сљедеће утакмице

Леотар

Премијер лига

16. октобар 2021.

14:00

Борац

 

Борац

EHF Cup

17. октобар 2021.

18:00

Беса

 

ЖФК Борац

Прва лига Републике Српске

17. октобар 2021.

15:00

ЖФК Спартак

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2021.

00:00

Борац

 

HC Dac

EHF Cup

16. октобар 2021.

18:00

Борац

Више из Фудбал