Пратите нас

Рукомет

Сутра у ”Борику” Осмомартовски турнир

У бањалучкој спортској дворани Борик сутра ће у организацији Женског рукометног клуба Борац, бити одржан 36. по реду Осмомартовски турнир. Тим поводом јуче је у просторијама ЖРК Борац одржана конференција за новинаре, на којој су се представницима медија обратили члан Управног одбора Мира Поповић, тренер Никола Бијелић и рукометашица Јована Новаковић.

Поред Борца, на сутрашњој рукометној смотри учествоваће и екипе Кнежопољке из Козарске Дубице, Добоја, Брода и Трна, а по први пут турнир ће бити одигран и пионирској конкуренцији.

Међународни женски рукометни турнир организован је први пут давне 1960. године. Турнир је израстао у најјачи женски турнир у бившој Југославији и кроз историју турнира може се видјети да су на њему учествовале најквалитетније екипе како бивше Југославије тако и Европе. О каквом се турниру радило говори и чињеница да је био уврштен у календар Рукометног савеза Југославије и Европске рукометне федерације. Турнир се у неким годинама због објективних разлога није одржавао, а поготово у ратним условима и ове године га одржавамо 36. пут у организацији Женског рукометног клуба Борац. Прошле године турнир се вратио на велика међународна врата чији је домаћин такође био наш клуб. Покровитељ турнира био је град Бањалука јер је руководство града схватило јачину и важност овог турнира, поготово што је Бањалука град спорта, а превасходно рукомета који је прославио наш град широм Европе и свијета. Спорт је тај који спаја а не раздваја, који учвршћује стара и ствара нова пријатељства. Надамо се да ће сви учесници овог турнира понијети лијепа искуства и радо поново доћи у нашу Бањалуку. Овим путем позивам све грађане Бањалуке а посебно младе да својим присуством увеличају ову спортску традицију – рекла је Мира Поповић приликом јучерашњег обраћања медијима.

Тренера Бијелића изузетно радује чињеница што ће по први пут од оснивања турнира прилику да се представе публици имати и пионирке.

Посебно ми је драго за пионирке јер су оне база за даљи рад и опстанак клуба, а постоји и велика  заинтересованост за тренирање и бављење рукометом. Турнир ове године траје један дан а екипе учеснице су Кнежопољка, Добој, Брод, Трн (само пионирска категорија) и Борац. С обзиром да су све екипе чланице Прве лиге РС турнир ће нам одлично доћи да одмјеримо снаге пред првенствене утакмице које нам слиједе. Имали смо жељу да доведемо и неке премијерлигашке екипе али смо од тога одустали с обзиром да се овај викенд игра редовно коло Премијер лиге – навео је Бијелић.

Јована Новаковић, чланица Борца, вјерује да ће сутрашња смотра оправдати очекивања.

Задовољство и част ми је да учествујем на 36. Осмомартовском јер је рукомет моја љубав а ту сам се, играјући, учила другарству и стекла нова пријатељства. На терену ћемо бити добри домаћини, дати све од себе и показати фер-плеј игру. Желимо да будемо најбоље али нека побиједи рукомет – рекла је Новаковићева.

Распоред турнира

Сениорске

10:00 Кнежопољка – Брод

11:00 Борац – Добој

Пионирке

12:00 Кнежопољка – Брод

12:40 Борац – Добој

13:15 Кнежопољка – Трн

13:50 Брод – Трн

14:25 Утакмица за 3. мјесто

15:00 Утакмица за 1. мјесто

Сениорке

15:40 Утакмица за 3. мјесто

16:40 Утакмица за 1. мјесто

17:45 Подјела пехара и признања

Утакмице у сениорској категорији се играју по принципу 2×25 минута, а у пионирској 2×15 минута.

(борац-спорт, фото: ЖРК Борац)

Сљедеће утакмице

Тузла City

m:tel Премијер лига БиХ

31. март 2023.

15:00

Леотар

 

Коњух

Премијер лига БиХ

15. март 2023.

19:00

Борац

 

Котор Варош

Прва лига Републике Српске

4. фебруар 2023.

18:00

Борац

 

СФК 2000

Премијер лига БиХ

25. октобар 2022.

14:30

Борац

 

Радник

Премијер лига БиХ

25. фебруар 2023.

19:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

12. март 2023.

17:00

Зрињски

Више из Рукомет