Пратите нас

Фудбал

Стојан Малбашић једногласно изабран за новог предсједника Фудбалског клуба Борац

Стојан Малбашић, прослављени фудбалер Борца и члан генерације која је 1988. године освојила Куп маршала Тита, једногласно је, на данашњој сједници Скупштине, изабран за новог предсједника клуба.

Малбашић ће на тој функцији замијенити Вицу Зељковића, који се повукао са мјеста првог човјека клуба због кандидатуре за предсједника ФС БиХ, а који је предсједник Управног одбора клуба из Платонове улице био од 19. јуна 2018. године.

Нисам несрећан јер смо клуб успјели да вратимо гдје и припада, а то је сигурно мјесто које омогућава да се Борац у годинама које су испред нас бори за позиције које воде у Европу и титуле. Сигурно да ми је драго што смо успјели да санирамо вишемилионска дуговања која су мучила клуб и спријечавала да се клуб даље развија на начин како би требало. Имао бих много тога да кажем, али мислим да сам у времену које је иза нас доста тога и рекао. Сматрам да сви треба да будемо оцијењени у складу са одређеним резултатима и оним што остаје иза нас. Знам да ће клуб остати стабилан, сигуран сам у то, и да има добре смјернице за даљи развој. Желио бих да честитам Стојану Малбашићу на избору за предсједника клуба. Ради се о човјеку који је цијели живот уз клуб, који осјећа Борац. Био је уз клуб у многим тешким временима. Пожелио бих му срећан рад са дијелом управе који је и даље ту, а ја ћу као предсједник Фудбалског савеза Републике Српске бити на располагању Борцу, да помогнем колико је у мојој моћи, као и осталим клубовима. Захваљујем се свим медијима на коректној сарадњи током времена док сам био предсједник Борца. Желим да се у будућности навијачи Борца радују трофејима и побједама, којима се сви надамо – рекао је Зељковић, напоменувши да је данас са Гораном Закарићем договорен наставак сарадње на још годину данa.

Представницима медија обратио се и ”новопечени” предсједник.

Желим да се захвалим члановима Скупштине који су ми указали повјерење да ја будем тај човјек који ће наставити овај успјешан пут клуба који је трасирао господин Зељковић. Као друго, захвалио бих се господину Зељковићу да будемо у овој ситуацији у којој смо. Знамо и сами да је до прије 2-3 године клуб био пред гашењем, да је човјек који се прихватио овог позива био изненађење, млад и амбициозан момак који се још увијек до тад није доказао у спорту. Ипак, своје знање је доказао кроз ове двије године. Клуб је дигао из мртвних, направио клуб који су сви почели да респектују и слободно могу да кажем да би у овом моменту многи дошли за предсједника Борца, у овој доброј ситуацији. Вицо Зељковић је човјек који је за кратко вријеме санирао велике финансијске дугове клуба, човјек који је одблокирао рачун који је био блокиран 15 година, човјек који је вратио осмијех на лице запосленицима клуба зато што су им примања редовна и зато што се осјећају поносним и битним за рад клуба. Нажалост, тога пар година уназад није било. Жао ми је што одлази, међутим великих промјена неће бити и сви заједно у клубу ћемо да наставимо путем који је зацртао, а то је да Борац сваке године буде све јачи и да се бори за Европу, али и шампионску титулу. Жеља ми је да се Вицо Зељковић једног дана врати у клуб. Надам се да ће се остварити као и многе до сада. На крају бих пожелио добру сарадњу са медијима и надам се да неће бити проблема – рекао је Малбашић, истакавши да постоји могућност да се већ на јесен постоји могућност екипа појача ако се Борац буде налазио у позицији да се бори за освајање титуле.

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Борац

Друго коло квалификација за Лигу Европе

17. септембар 2020.

20:00

Рио Аве

 

Слобода

Премијер лига БиХ

26. септембар 2020.

19:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

17. октобар 2020.

00:00

СКК Борац 1947

 

Младост

Премијер лига БиХ

2. октобар 2020.

18:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа РС

19. септембар 2020.

17:30

Мира

Више из Фудбал