Пратите нас

Фудбал

Стигао допис из UEFA: Борац наредне сезоне у Првој лиги Републике Српске

Фудбалски клуб Борац у наредној такмичарској сезони играће у Првој лиги Републике Српске. Наиме, UEFA је Фудбалском савезу БиХ доставила одговор по питању рјешавања ситуације око лиценце и наступа у Премијер лиги БиХ, у којем се наводи да европска кућа фудбала поштује одлуке комисија за лиценцирање кровног фудбалског савеза које су коначне и обавезујуће.

Тако ће црвено-плави, који су прошлу сезону окончали на деветом мјесту и резултатски изборили опстанак, због административних разлога нажалост ипак наступати у нижем рангу, док ће у лиги и даље играти зенички Челик, који је заузео претпосљедње мјесто.

Поводом одлуке UEFA, саопштењем су се данас огласило и руководство клуба, које Вам преносимо у цјелости.

ФК Борац дефинитивно ће сљедеће сезоне играти Прву лигу Републике Српске. То је јасно након одлуке UEFA да признаје одлуку комисије за лиценцирање ФС БиХ.

Иако је наш клуб изборио опстанак на зеленом терену, ФС БИХ одлучио је да по први пут стриктно примјени правила. Борац је ријешио деценијски проблем са ШФ Џаја додуше нешто касније од задатог рока, али је РИЈЕШИО! Минулих година важили су двоструки аршини и појединим клубовима се гледало кроз прсте иако су њихови проблеми остали НЕРИЈЕШЕНИ.

Дакле, ФС БИХ одлучио је у овом случају да “тренира строгоћу” на нашем клубу.

Борац ће испоштовати одлуку и наредне сезоне играти у Првој лиги Републике Српске. То ће искористити за реорганизацију на свим пољима, санацију свих дугова и да се врати још јачи у Премијер лигу БиХ.

Такође у ФК Борац сви вјерују да ће бх. савез и у наредним ситуацијама се строго придржавати правила и поштовати рокове!

(борац-спорт, фото: борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Линфилд

Квалификације за Лигу конференција

22. јул 2021.

20:45

Борац

 

Слога

Премијер лига БиХ

22. маj 2021.

17:00

Борац

 

СКК Борац 1947

Друга лига Републике Српске

октобар 2021.

00:00

СКК Борац 1947

 

Борац

Премијер лига БиХ

октобар 2021.

00:00

Борац

 

Борац

Премијер лига БиХ

9. маj 2021.

18:00

Извиђач

Више из Фудбал