Пратите нас

Кошарка

Слиједе историјски дани за бањалучку кошарку: Изворни Борац се враћа на сцену!

ФОТО: borac-sport.com

У ресторану бањалучког хотела Јелена, синоћ је одржано својеврсно донаторско вече Омладинског кошаркашког клуба Борац под називом “Укључи се и заиграј”, које је за циљ имало презентацију свега онога што је актуелно руководство клуба на челу са предсједником Ненадом Игњатићем урадило у протеклом периоду, али и онога што се планира како у паузи између два шампионата, тако и током предстојеће такмичараке сезоне 2017-18, у којој ће ОКК Борац наступати у Првој лиги Републике Српске, али и прикупљање одређених финансијских средстава за сезону која слиједи.

Присутним гостима синоћ су се обратили Тибор Флорјан, чланови Управног одбора клуба Ненад Барош и Дајан Јаворац, те први човјек клуба Ненад Игњатић.

Најважније информације које су синоћ саопштене присутним гостима јесу те да је оживљавање изворног Борца, оног из 1947. године, питање дана, те да “оригинални” Борац, који ће се од наредне сезоне вратити на кошаркашку сцену, нема никаквих дуговања ни по којем основу. Такође, саопштено је да је у што скорије вријеме планирана комлетна санација и реконструкција клупских просторија у центру града, које ће, како је речено, великим дијелом постати дигитални спортски музеј, на понос свих грађана Бањалуке.

Још једном је дат подсјетник на трофеје које су у прошлој сезони освојиле млађе селекције, покренуте захваљујући потпису уговора о сарадњи са кошаркашким клубом Шампион Алф-Ом. Рецимо и ми, јуниори су освојили сребрну медаљу у шампионату Републике Српске, док су кадети, којима је “за длаку” измакла борба за медаље у шампионату РС, доминантно освојили Развојну лигу под патронатом Подручног кошаркашког одбора Бањалука. Такође, није се заборавила ни публика која се вратила на кошаркашке утакмице и којој је, такође, упућена захвалност, поготово ако се зна да је на појединим утакмицама ОКК Борац у прволигашком каравану број гледалаца на трибинама Борика достизао и 1500.

Прошлосезонским спонзорима клуба који су синоћ били присутни и свима онима који су на било који начин помагали рад клуба уручене су захвалнице и дресови са потписима играча, док су синоћњим гостима и донаторима уручени пригодни поклони са мотивима ОКК Борац.

(борац-спорт)

Сљедеће утакмице

Тузла сити

WWIN лига БиХ

13. маj 2024.

17:00

Борац

 

Борац

Полуфинале Купа БиХ

25. мај 2024.

20:00

Грачаница

 

Слога

Премијер лига БиХ

9. март 2024.

19:00

Борац

 

Домаљевац

Премијер лига БиХ

16. март 2024.

19:00

Борац

 

Груде

Премијер лига БиХ

11. мај 2024.

17:30

Борац

Више из Кошарка